Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 28 29 30 31 32 ... 47 48 »
19 березня 2014 року проведено районний семінар-практикум для практичних психологів та соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів на тему: «Психолого-педагогічні засоби оптимізації міжособистісних стосунків в освітньому середовищі».
Особливий наголос був поставлений на темі жорстокості та насильства серед дітей шкільного віку.
У ході семінару були розглянуті питання:
«Агресивна поведінка як одна з найголовніших проблем сучасної школи» (районний практичний психолог Дорошко Л.П.);
«Роль сімְ’ї у вихованні дітей» (методист з охорони дитинства Кіян Н.К.)
Соціальний педагог Ревівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Івахненко В.О. презентувала систему роботи школи щодо профілактики насильства та жорстокості в учнівському середовищі.
Учасники семінару переглянули тренінгове відеозаняття з учнями 9 класу Ревівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на тему: «Навички ненасильницького ефективного спілкування».
Метою зан ... Читати далі »
Переглядів: 696 | Додав: kamrmk | Дата: 19.03.2014 | Коментарі (0)

Однією з найвиразніших рис європейської школи ХХІ століття є її компетентнісна зорієнтованість, яка вже усталилася як наріжне поняття освіти. Завдання сучасної школи полягає насамперед у формуванні особистості, здатної до соціальної взаємодії людей, спроможної до активної життєвої діяльності в соціумі.
19 березня 2014 року на базі Михайлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проходив районний семінар учителів російської мови та класних керівників.
Усі заходи семінару вчителів російської мови були об’єднані темою:
«Формування комунікативних компетенцій засобами навчально-пізнавальних ігор із застосуванням інтерактивних технологій на уроках російської мови».
Шевченко Марина Георгіївна, вчитель російської мови, під час проведення відкритого уроку-гри у 5 класі раціонально використала методи та засоби навчання, вдало продемонструвала можливість формування комунікативних компетенцій шляхом застосування навчально-пізнавальних ігор.
До розкриття теор ... Читати далі »
Переглядів: 716 | Додав: kamrmk | Дата: 19.03.2014 | Коментарі (0)

14 березня 2014 року відбувся районний семінар учителів музичного мистецтва на базі Грушківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на тему: «Розвиток музично-творчих здібностей учнів на уроках музичного мистецтва». Учасники семінару відвідали урок музичного мистецтва з теми: «Українські веснянки» в 4 класі (вчитель Скляренко В.В.), на якому всі поринули у світ весни, краси і творчості. Учні розвивали навички сольфеджування та показали гарні знання з біографії та творчості видатного композитора П.І. Чайковського. 

В обговоренні уроків поряд із досвідченими вчителями взяли участь і молоді спеціалісти.

Після перегляду виховного заходу «Музичний вінок Кобзареві», який підготувала Сидоренко Л.І. (вчитель музичного мистецтва та педагог-організатор), було проаналізовано шкільний етап огля ... Читати далі »

Переглядів: 727 | Додав: admin | Дата: 18.03.2014 | Коментарі (0)

Не секрет, що сучасні школярі дещо втратили інтерес до вивчення природничих дисциплін, зокрема математики, тому найважливішою метою проведення позакласної роботи є розвиток інтересу до предмету.
Останніми роками в математиці виникли нові напрямки, які мають не тільки практичне значення, а й великий пізнавальний інте¬рес. Оновлення змісту основного курсу математики покликало оновлення позакласних занять із математики.
Існують і різноманітні форми позакласної роботи з математики: гуртки, факультативи, турніри, естафети, конкурси, олімпіади, екскурсії, позакласне читання науково-популярної літератури, виготовлення математичних моделей тощо.
Для того щоб активізувати позакласну роботу, вчителі постійно шукають і знаходять нові форми роботи: шкільні наукові конференції, робота в Малій академії наук, інтелектуальні ігри.
Учні 7-11 класів Грушківської школи взяли участь у інтелектуальній грі «Я люблю математику, я люблю Україну», підготовлену учителями Дерев’янко О ... Читати далі »
Переглядів: 715 | Додав: kamrmk | Дата: 17.03.2014 | Коментарі (0)

«Особистісно зорієнтоване навчання – основний шлях для формування
комунікативної компетентності учнів» - тема районного семінару вчителів української мови та літератури, який проходив 12 березня 2014 року в Баландинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.
На формування загальнокультурної та громадянської компетентності учнів, активних, творчих особистостей, справжніх патріотів України був спрямований виховний захід «Повік не зів’яне Шевченкове слово», організований та проведений Улан Лідією Миколаївною, заступником директора з виховної роботи, учителем української мови та літератури. «Шевченко – це наша душа, наша мудрість, це наша сила, які б нещастя і муки не випадали на долю нашого народу, він вистоїть, якщо буде з нами Тарас Шевченко», - переконані юні актори та учасники семінару.
Величко Юлія Миколаївна, учитель світової літератури, української мови та літератури, разом з десятикласниками, створивши ситуацію пошуку учнями власного ставлення до героїв Шевче ... Читати далі »
Переглядів: 834 | Додав: kamrmk | Дата: 12.03.2014 | Коментарі (0)

Щовесни на початку березня ми вшановуємо пам’ять Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Черкащина, славетна прадавня земля, стала тим «райським куточком», де мати привела на світ пророка і генія, Божого посланника і провідника нації Тараса Шевченка.
Пріорітетним завданням навчально-виховного процесу в сучасній школі є всебічний розвиток учнів, зокрема творчих здібностей особистості.
5 березня 2014 року у приміщенні Кам’янського історико-краєзнавчого музею проходило спільне засідання школи молодого вчителя (українська мова та література) та творчої групи вчителів-філологів на тему «Розвиток обдарованості у процесі науково-дослідної діяльності».
Своїми напрацюваннями щодо організації роботи з обдарованими учнями поділилася з присутніми Кунцевич Оксана Іванівна, вчитель української мови ті літератури Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2.
Презентацію «З Україною у серці» представив Голобородий Сергій, учень 11 класу Кам’янського еколого ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Додав: kamrmk | Дата: 05.03.2014 | Коментарі (0)

Одним із пріоритетних завдань сучасної освіти є створення умов, які забезпечують виявлення та розвиток талановитих дітей. Участь у предметних олімпіадах і конкурсах Малої академії наук України – яскравий показник ефективної роботи з обдарованою молоддю.
Кам'янський еколого-економічний ліцей п’ятий рік поспіль має найбільше переможців обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України серед навчальних закладів Черкащини. Цього року здобуто шість перших, сім других і п'ятнадцять третіх місць.
Також вагомі результати ліцеїсти мають і на обласних предметних олімпіадах – два перші, три другі і одинадцять третіх місць.
Відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти учасники міжнародних предметних олімпіад та турнірів, конкурсів, переможці III (нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів) та учасники IV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад звільняютьс ... Читати далі »
Переглядів: 760 | Додав: kamrmk | Дата: 05.03.2014 | Коментарі (0)

Intel Еко-Україна
Ємець Денис, учень 11 класу Кам'янського еколого-економічного ліцею здобув друге місце на Всеукраїнському конкурсі «Intel Еко-Україна 2014» національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2014 (International Science and Engineering Fair).
Тема роботи: "Біотестування нафтозабруднених ґрунтів м.Кам’янки Черкаської області" (науковий керівник Мельник І.В.)
Всеукраїнський конкурс винахідницьких та раціоналізаторських проектів
Морозова Олександра, учня 11 класу Кам'янського еколого-економічного ліцею нагороджено грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України за друге місце Всеукраїнського конкурсу винахідницьких та раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму в секції «Сільськогосподарське дослідництво та винахідництво».
Тема роботи: "Туковий апарат для локального внесення біологічно активних добрив в органічному землер ... Читати далі »
Переглядів: 569 | Додав: kamrmk | Дата: 05.03.2014 | Коментарі (0)

Сім’я, родина, дитина, рідний край – для кожної людини ці поняття не просто слова, а те найважливіше та найдорожче, що цінують у житті.
Тому, вже стало доброю традицією в нашому районі сектором у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з відділом освіти районної державної адміністрації та районною організацією союзу жінок-трудівниць „За майбутнє дітей України” проводити районний етап обласного фестивалю-конкурсу „Таланти багатодітної родини”, який відбувся 28 лютого 2014 року в приміщенні Кам’янської музичної школи.
Це відкритий мистецький захід, який цього року присвячений 200- річчю від дня народження Т.Г. Шевченка та проводиться з метою підтримки обдарованих дітей, відродження та популяризації культурних та моральних цінностей сім’ї, відродження та збереження народних, родинних традицій та історичної спадщини.
Конкурс „Таланти багатодітної родини” об’єднав обдарованих дітей Кам’янського району. Діти – це, поза сумнівом, щастя. А коли їх багато та ще й талановити ... Читати далі »
Переглядів: 638 | Додав: kamrmk | Дата: 04.03.2014 | Коментарі (0)

21.02.2014 року на базі Телепинської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему: «Організація методичної роботи з педагогічними кадрами щодо підвищення їх професійної майстерності в між курсовий період»
Учасники семінару відвідали відкриті уроки:
• Урок інформатики в 2 класі «Алгоритми у нашому житті» (вчитель Сердюк Н.М.)
• Урок математики в 4 класі «Письмове множення багатоцифрових чисел на розрядні числа. Розв’язування рівнянь. Підготовка до розв’язування задач на пропорційне ділення» (вчитель Павленко О.І.)
• Урок світової літератури в 6 класі «Жуль Верн «П’ятнадцятирічний капітан». Привабливість образу Діка Сенда» (вчитель Штанько Л.І.)
• Бібліотечна інформаційна година в 7 класі «Степом, степом…» (бібліотекар Шкода Т.М.)
• Бінарний урок з української літератури та історії України в 10 класі «Василь Стефаник. Новела «Камінний хрест». Історія написання та символізм твору» (вчителі ... Читати далі »
Переглядів: 656 | Додав: rimar | Дата: 22.02.2014 | Коментарі (0)