Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 47 48 »
31 жовтня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» зібралися обдаровані юнаки та дівчата – ті, хто протягом багатьох років проявили високий рівень знань, глибокий інтерес до вивчення наукових дисциплін поза шкільною програмою і проведення наукових досліджень. Усі вони – переможці Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН та Всеукраїнських учнівських олімпіад. За свої перші інтелектуальні досягнення юнацтво отримало стипендії Президента України, розмір яких становить 1100 гривень.
На урочистостях, присвячених врученню стипендій, президент Малої академії наук, член-кореспондент Національної академії наук України Станіслав ДОВГИЙ зазначив:
– Цей день важливий не лише для вас, ваших батьків, наукових керівників, а й для нас усіх, хто опікується вами – тими, хто небайдужий до знань, творчості; хто робить перший крок, можливо, в науці чи якійсь сфері діяльності.
Цього року фінансових винагоро ... Читати далі »
Переглядів: 616 | Додав: kamrmk | Дата: 06.11.2014 | Коментарі (0)

22 жовтня 2014 року на базі Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 відбувся семінар вчителів історії на тему: «Формування навчально-пізнавальних компетенцій на уроках історії шляхом впровадження елементів інноваційних технологій». В рамках головної проблеми семінару обговорювалися такі питання, як: «Механізми запровадження компетентнісного підходу в навчанні історії в школі» (Лосєва О.М., Косарська ЗОШ, Корсун Н.В., Ревівська ЗОШ) та «Розвиток допитливості і цікавості в учнів до історії в 6 класі» (Поліщук М.В., Кам’янська ЗОШ № 1, Кіян І.В., Лузанівська ЗОШ).
Змістовні уроки з історії провели вчителі: Левенець І.В. в 6 класі на тему: «Культура Стародавнього Єгипту» та Говорунова Г.М. у 7 класі на тему: «Київська Русь за часів правління Володимира Великого». Колеги дали високу оцінку діяльності вчителів.
Методист РМК, Галата І.П., акцентувала увагу на питанні «Емоційна культура, як фактор професіоналізму вчителя», у обговоренні якого взяли активну участь у ... Читати далі »
Переглядів: 598 | Додав: kamrmk | Дата: 24.10.2014 | Коментарі (0)

17 жовтня 2014 року в Будинку творчості дітей та юнацтва відбувся практичний семінар педагогів-організаторів та лідерів учнівського самоврядування шкіл району. У семінарі взяли участь методист РМК Кіян Н.К., директор будинку творчості дітей та юнацтва Швагер С.П., методист будинку творчості дітей та юнацтва Данилюк О.І.
Робота семінару проходила в секціях:
«Школа майстерності педагога організатора»:
1. Година ділового спілкування: "Інновації в системі роботи педагога-організатора".
2. Майстер – клас з вокалу (Дроботенко В.П., керівник зразкової студії сольного співу «Ліра»)
3. Майстер – клас з хореографії (Одуд Г.М., керівник зразкового танцювального колективу «Самоцвіти»)
«Школа лідера»:
1. Лідерство – це стиль життя під девізом «Якщо не я, то хто?»
2. Вправа « Я хочу сказати»
3. Тренінг «Толерантна людина»
4. Анкета «Лідер учнівського самоврядування» < ... Читати далі »
Переглядів: 656 | Додав: kamrmk | Дата: 17.10.2014 | Коментарі (0)

Сьогодні освіта України переживає процес «перезавантаження»: вводяться нові Державні освітні стандарти, оновлені програми, підручники.
Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти спрямований на виконання завдань загальноосвітніх навчальних закладів II і III ступеня і визначає вимоги до освіченості учнів основної і старшої школи.
Сутність змін пов’язана з необхідністю впровадження компетентнісно спрямованої освіти. Реалізувати завдання, виголошені у стандартах, можна за умови, якщо навчально-виховний процес в школі буде «спрямовано на розвиток активності, самостійності, творчих можливостей кожного школяра, оскільки суспільство потребує особистостей, здатних свідомо діяти, приймати власні рішення, швидко адаптуватися до змін».
Зміни стануть можливими лише, якщо збагнути, що традиційною метою шкільної освіти завжди було оволодіння системою знань, основами наук; пам’ять учнів перевантажувалась чисельними фактами, поняттями, іменами, датами. Але знанн ... Читати далі »
Переглядів: 564 | Додав: kamrmk | Дата: 17.10.2014 | Коментарі (0)

15 жовтня на базі Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 проведено районний семінар для практичних психологів на тему «Емоційна культура в освітньому простор».
Завізіон А.М., практичний психолог Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2, розповіла про форми спілкування між людьми, вияв почуттів та емоцій. Лазуренко С.В., практичний психолог Баландинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів розкрила питання «Емоційне благополуччя учня як фактор його особистісного розвитку». Дорошко Л.П., районний практичний психолог акцентувала увагу на питанні «Емоційна культура як фактор професіоналізму вчителя». Шаблій О.М., практичний психолог Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 розкрила питання «Емоційне здоров’я молодших школярів як основна мета виховання в початкових класах»
Виступи були змістовні, з практичними рекомендаціями для всіх учасників навчально-виховного процесу.
Учасники семінару переглянули та обговорили відеозан ... Читати далі »
Переглядів: 663 | Додав: kamrmk | Дата: 15.10.2014 | Коментарі (0)

9 жовтня 2014 році в Кам’янській загальноосвітній школі № 1 відбувся навчальний семінар з проблеми підготовки до проведення апробації тестових завдань всеукраїнських і міжнародних моніторингових досліджень із використанням комп’ютерних технологій. У семінарі взяли участь методист лабораторії-центру моніторингу якості освіти та зовнішнього незалежного оцінювання Черкаського ОІПОПП Бондаренко Олена Андріївна, методист відділу освіти Кіян Н.К., директори загальноосвітніх шкіл, вчителі інформатики.
Учасників семінару ознайомлено з новими підходами до проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році, методикою проведення апробації тестових завдань із використанням ІКТ.
Методист лабораторії-центру моніторингу якості освіти та зовнішнього незалежного оцінювання Черкаського ОІПОПП Бондаренко О. А. повідомила, що з 13 до 17 жовтня 2014 року у режимі он-лайн проходитиме апробація тестових завдань із української, російської, англійської, німецької, французької мов, математи ... Читати далі »
Переглядів: 674 | Додав: kamrmk | Дата: 14.10.2014 | Коментарі (0)

Шановні освітяни! Приймайте щирі вітання з нагоди професійного свята та сердечну вдячність за самовідданість, вірність обов'язку і покликанню! Сьогодні освітянська родина Кам’янщини об’єднує педагогів загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних закладів, шкільних бібліотекарів, технічних та медичних працівників, кухарів, тренерів, - всіх тих, хто з любов’ю засіває плідні врожаї в країні знань. Ви - надзвичайно працелюбні, творчі, самобутні, натхненні, а головне – знаючі, компетентні фахівці. Кожен, хто обирає педагогічний фах, бере на себе відповідальність за тих, кого вчить і виховує. В умовах суперечливого сьогодення виконання професійних обов’язків дається непросто. Та радує те, що, незважаючи ні на що, свій обо ... Читати далі »
Переглядів: 671 | Додав: kamrmk | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

19 вересня відбувся районний семінар учителів захисту Вітчизни на тему:
«Військово-патріотичні заходи, як засіб виховання громадянина України». На семінарі виступили завідуюча РМК Воронова О.В., методист Морозова В.А., які ознайомили учителів з методичними рекомендаціями викладання предмету Захист Вітчизни на 2014-2015 н.р. Також розгядалися і обговорювалися питання:
1. Розвиток особистості учнів, формування їх готовності до захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій.
2.Проведення заходів Дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва «Сокіл» («Джура»)» та Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця»;Учитель Захисту Вітчизни Воронов П.С. підготував творчий звіт про участь шкільної команди у конкурсі "Сокіл"("Джура")та продемонстрував різні етапи конкурсу.
Завідуюча РМК Воронова О.В. подякувала вчителям та учням за участь у семінарі.
Переглядів: 586 | Додав: kamrmk | Дата: 23.09.2014 | Коментарі (0)

З нагоди святкування Дня фізичної культури та спорту, а також для заохочення здібної молоді до занять спортом, 13 вересня було проведено традиційні змагання на стадіоні “Авангард” м. Кам’янка.
З цієї нагоди, о 9:30 год. відбулося урочисте відкриття.
До учасників заходів з привітаннями звернулися начальник відділу освіти Шамрай О.Г.:
«Шановні колеги! Радий привітати усіх Вас - спортсменів, тренерів, фізкультурників, людей що ведуть здоровий та активний спосіб життя, з професійним святом! Всі ми вже побачили, що наша Батьківщина потребує вольових людей, що здатні на труд та звершення. Саме такими якостями володіють люди, що займаються спортом, адже щодня вони перемагають лінь, біль та труднощі, аби досягти своєї мети. Кожна самодостатня людина розуміє, що фізичне самопочуття та розвиток - запорука руху вперед. І я безмежно радий, що таких людей стає дедалі більше.
Хочу побажати Вам сил, терпіння, аби всі ми разом досягли поставленої мети!
Дякую Вам, за ... Читати далі »
Переглядів: 662 | Додав: kamrmk | Дата: 17.09.2014 | Коментарі (0)

На базі Кам’янської школи №1відбулося секційне засідання методичного об’єднання вчителів інформатики навчальних закладів району.
Методист РМК Олексенко Н.Р. ознайомила з планом роботи МО та основними заходами у новому навчальному році.
Голова районного МО вчителів інформатики Олефіренко Н.М. ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо викладання інформатики у 2014-2015 н.р., змінами в програмі з інформатики для 5-9 класів, рекомендаціями методистів Черкаського ОІПОПП.
Запрошена на засідання спеціаліст відділу освіти з питань охорони праці Гнатенко Л.М. зупинилася на питаннях нормативно-правової бази щодо безпечного проведення занять у кабінетах інформатики та відповіла на запитання присутніх щодо організації інструктажів, оформлення документації та ін.
Переглядів: 573 | Додав: kamrmk | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)