Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 47 48 »

 З 8 до 31 січня 2019 року кожен охочий може зареєструватися на пробне ЗНО - така можливість відкрита на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Тестування відбудеться 16 та 23 березня.
Участь у пробному ЗНО не є обов'язковою, кожен може долучитися за власним бажанням. Його результати не зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію та не впливають на конкурсний бал під час вступу.

Переглядів: 419 | Додав: admin | Дата: 15.01.2019 | Коментарі (0)

 У 2019 році стартує пілотний проект Сертифікації вчителів, у якому зможуть взяти участь 1 тис вчителів початкових класів. Однією з основних засад сертифікації є добровільність. Відповідне Положення «Про сертифікацію педагогічних працівників» затвердив Уряд 27 грудня 2018 року у приміщенні Будинку Уряду.

У 2019 РОЦІ 1 ТИС ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ЗА БАЖАННЯМ ЗМОЖУТЬ ПРОЙТИ СЕРТИФІКАЦІЮ ТА ОТРИМАТИ 20% НАДБАВКУ ДО ЗАРПЛАТИ, РЕЄСТРАЦІЯ ПОЧНЕТЬСЯ 15 СІЧНЯ – РІШЕННЯ УРЯДУ

 Центр оцінювання якості освіти показав, як вчителям зареєструватися на пілотну сертифікацію.

Реєстрація триватиме з 15 січня до 1 лютого, повідомили на  ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Додав: admin | Дата: 15.01.2019 | Коментарі (0)

Міністерство освіти розробило проект програми зовнішнього незалежного оцінювання вчителів початкової школи. Відповідний документ оприлюднений з метою громадського обговорення.

Програма призначена для оцінювання професійних компетентностей вчителів початкової школи протягом 2019-2020 років у межах проведення сертифікації педагогічних працівників.

Планується, що незалежне оцінювання стане одним з трьох інструментів сертифікації вчителів початкових класів та застосовується для перевірки знань та умінь вчителя відповідно до його трудових функцій.

Зокрема, ЗНО вчителів проводитиметься з метою оцінки знаннєвого компоненту психолого-педагогічних, академічних та методичних компетентностей вчителя початкових класів.

Програму структуровано за розділами відповідно до трьох груп фахових професійних компетентностей вчителя початкової школи: психолого-педагогічних, предметних та методичних.

Громадське обговорення проекту документа триватиме до 30 грудня. За ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Додав: admin | Дата: 21.12.2018 | Коментарі (0)

З метою виявлення і підтримки творчої праці вчителів, підвищення їх професійної майстерності, популяризації педагогічних здобутківв районі щорічно проводиться конкурс «Учитель року».В цьому навчальному році у конкурсі взяли участь 8 педагогів із 5 закладів загальної середньої освіти району. Свою майстерність, професійні вміння, творчість представили на розгляд журі  конкурсанти: 
Кобзар Світлана Євгеніївна (Косарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів) та Кіян Ігор Володимирович (Грушківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів) в номінації «Географія».
В номінації «Основи здоров’я» демонстрували свою фахову майстерність вчителі: Видиш Вікторія Олександрівна (Райгородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів), Вовк Валентина Миколаївна (Грушківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів), Галата Ірина Петрівна (Вербівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів), Матеєнко Марина Іванівна (Жаботинська загальноосвітня школа ... Читати далі »

Переглядів: 395 | Додав: admin | Дата: 07.12.2018 | Коментарі (0)

 Кабмін затвердив нове положення про військово-патріотичну гру «Джура» – відповідне рішення було ухвалено на засіданні Уряду 17 жовтня 2018 року. Відтепер гра проводитиметься за новими програмами, а саме «Джура-Оборонець», «Джура-Прикордонник», «Джура-Десантник», «Джура-Гвардієць» і «Джура-Поліцейській».

Як зазначила Міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич:

«Виховання дітей та молоді, які сповідують принципи здорового способу життя, любові до держави, ... Читати далі »

Переглядів: 424 | Додав: admin | Дата: 09.11.2018 | Коментарі (0)

З метою вшанування спадщини Великого Кобзаря, підвищення рівня загальної мовної культури, виховання в учнівської молоді почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, виявлення творчо обдарованої учнівської молоді 27 жовтня в закладах загальної середньої освіти району проходив І етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка. 
Заходи у закладах освіти району розпочалися з проведення урочистих загальношкільних лінійок. Учні шкіл взяли участь у літературних вікторинах,представляли літературно-музичні композиції.В школах були організовані книжкові виставки, конкурси читців поезії Шевченка, покази тематичних презентацій.До написання робіт І етапу Конкурсу було залучено 287 учнів 5-11 класів.
20 учнів 5-11 класів із 9 закладів загальної середньої освіти району мали змогу розкрити творчі здібності, виконуючи завдання ІІ етапу. Члени журі відзначили високий рівень підготовки учнів Жаботинської, Райгородської, Косарської, ... Читати далі »

Переглядів: 380 | Додав: admin | Дата: 08.11.2018 | Коментарі (0)

Діяльність методичної служби в контексті Нової української школи потребує удосконалення, про це у своєму виступі зазначила завідувач РМК Воронова О.В., і саме педагогічний колектив Грушківської загальноосвітньої школи має у цьому напрямку певні надбання.  

Заступник директора школи з навчально-виховної роботи Паруля Л.М. поділилася досвідом роботи щодо організації методичного супроводу забезпечення якості освіти в контексті нового закону «Про освіту». Заступник директора школи з виховної роботи Дяченко Н.О. спільно з очільницею учнівського самоврядування Рибалки Таїсії презентували систему виховної роботи, яка склалася у закладі. 

Про свої педагогічні знахідки розповіла учитель початкових класів Роздобудько С.М.

Захоплення присутніх викликав навчальний кабінет, у якому навчаються першокласники. Учитель Скляренко В.В. відзначає, що   курс, який обрала українська освіта 21 століття правильний. Сучасн ... Читати далі »

Переглядів: 393 | Додав: admin | Дата: 30.10.2018 | Коментарі (0)

26 жовтня на базі Грушківської ЗОШ відбувся семінар учителів фізичної культури "Технології формування здоров’язбережувальної компетентності особистості". 

Роботу семінару розпочала завідувач РМК Воронова О.В., яка запропонувала до розгляду питання організаційно-методичного забезпечення викладання фізичної культури.  

Дерев’янко В.Г., вчитель фізичної культури Грушківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів провів майстер - клас по темі "Бадмінтон". 

У обговоренні піднятого питання активну участь взяли: Штрик В.С., учитель фізичної культури Жаботинської ЗОШ. Він зачепив аспект організації індивідуально-диференційованого підходу як важливого компоненту фізичного виховання учнів; Дрозд О.О., учитель фізичної культури Райгородської ЗОШ, акцентував увагу присутніх на особливостях функціонування системи фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в закладі. 

П ... Читати далі »

Переглядів: 377 | Додав: admin | Дата: 29.10.2018 | Коментарі (0)

Вітаємо всіх вас, хто засіває насіння добра і знань, щедроти і надій, із прекрасним осіннім святом – Днем працівника освіти.
Як багряна осінь обдаровує своїми багатствами, так і ви, учителі, даєте дітям неоціненні скарби людських якостей, які є такими важливими в житті.
Ваша праця – це запорука духовно-морального та інтелектуального зростання підростаючого покоління. Саме ви дбайливим і трепетним ставленням до вразливих дитячих характерів загартовуєте в них справжню людину. 
Окремі слова вдячності за самовіддану працю вам, шановні сивочолі ветерани освітянської ниви! Ваші мудрість та жертовність педагога зберегли і примножили найкращі традиції галузі, возвеличили значення вчителя – провідника вічних вселюдських ц ... Читати далі »

Переглядів: 363 | Додав: admin | Дата: 04.10.2018 | Коментарі (0)

Насміхатися, демонструвати свою зверхність, ігнорувати, принижувати... Погодьтесь, таке ставлення як у дитячо-підлітковому, так і в дорослому товаристві, на жаль, не рідкість.

Булінг і мобінг – поняття, які позначають психологічне насильство серед підлітків чи дорослих, – є не тільки у всіх на вустах. З проявами такого ставлення, ймовірно, стикався кожен. Що є причинами виникнення агресивної поведінки, чому це настільки поширено?

Останнім часом багато говорять про те, як подолати булінг у сучасній школі. А чи існують способи попередження цього явища, які дозволять викорінити першопричину, а не боротися із наслідками?

Корисні поради для вчителів по даній тематиці  знаходяться тут.

Переглядів: 332 | Додав: admin | Дата: 04.10.2018 | Коментарі (0)