Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 47 48 »
Пам’ять! Гірка пам’ять війни! Вона ніколи не згасне! Вона ятрить мозок, збуджує уяву, вплітається сивиною в материнське волосся! Гірка пам’ять війни! А якщо ця війна чужа, неоголошена, непотрібна, не за свою Батьківщину?
7 лютого 2014року в Косарській загальноосвітній школі з нагоди 25 річчя від дня виводу радянських військ з Афганістану, за ініціативи педагога-організатора Кобзар С.Є. відбулося свято «БЕЗ ПРАВА НА ЗАБУТТЯ». Стало доброю традицією щороку, всередині лютого запрошувати до школи на зустріч з дітьми воїнів-інтернаціоналістів. Цього дня до нас завітали не тільки косарчани – В.М.Кирик, Г.І.Скічко, В.О.Джеджер, А.В.Дундук, М.П.Хоменко, М.П.Скляренко, Г.Г.Орлик, А.Ю.Іщенко, В.Ю. Рак, а й кам’янчани – голова районної спілки воїнів-інтернаціоналістів Віктор Якович Проценко, його заступник Володимир Петрович Скічко, Грабовий Володимир Миколайович, Павленко Микола Григорович, Копійка Валентин Олексійович з с.Телепино, з смт. Олександрівка –Анатолій Петрович Кравченко.
... Читати далі »
Переглядів: 655 | Додав: kamrmk | Дата: 12.02.2014 | Коментарі (0)

7 лютого 2014 року на базі Косарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів пройшов семінар вчителів захисту Вітчизни на тему: «Військово-патріотичні заходи як засіб виховання громадянина України». В рамках семінару пройшов виховний захід «Без права на забуття», присвячений 25-річниці виводу радянських військ з Афганістану. Поетичні рядки, що прозвучали на зустрічі, не залишили байдужим жодного учасника, ще раз нагадавши, якою жорстокою була війна. Присутні вшанували світлу пам'ять тих, хто віддав своє життя увійшовши в безсмертя, хвилиною мовчання.
Вчитель захисту Вітчизни Роздобудько В.П. поділився з присутніми досвідом з питання впровадження сучасних інформаційно-комп’ютерних технологій при викладанні предмету.
... Читати далі »
Переглядів: 564 | Додав: kamrmk | Дата: 10.02.2014 | Коментарі (0)

29 січня 2014 року відбувся семінар-практикум вчителів історії на базі Тимошівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. К.Шимановського. Учасникам семінару була проведена змістовна екскурсія по краєзнавчому центру школи. Відкритий урок у 5 класі на тему: «Чому війна залишилася в пам’яті українського народу» (Погорілий Ю.А., Коваль І.О., Серга Т.В.) був проведений за всіма вимогами Нового Державного стандарту в освіті. Учні ознайомилися з основними подіями Другої світової та Великої Вітчизняної війн, матеріали вдало поєднано з краєзнавчими, що якраз відображало події 70 річної давнини. Учнями було проведено пошукову роботу, записано спогади учасників тих подій.
Інший урок відбувся в 11 класі «Відлига в українській літературі. Шістдесятництво в українській літературі» (Покуль Л.Д., Салогуб Л.М.) на якому вдало поєднано між предметні зв’язки, що сприяло формуванню комунікаційних та творчих компетенцій учнів. Доцільним було використання дослідницького методу, частково пошуков ... Читати далі »
Переглядів: 613 | Додав: kamrmk | Дата: 31.01.2014 | Коментарі (0)

Між ДНЗ №3 «Ізумруд» м. Кам’янка та ДНЗ №24 «Калинка» м. Сміла підписано угоду про співробітництво
Із щирими привітаннями та веселими щедрівками 17 січня 2014 року завітали в дошкільний навчальний заклад №3 «Ізумруд» Кам’янської міської ради колеги та вихованці дошкільного закладу № 24 «Калинка» м. Сміла (завідувач Приймак Валентина Лаврентіївна).
З хлібом-сіллю та солодощами для малят зустрічали гостей міський голова Табурець Володимир Іванович та колектив закладу на чолі із завідувачем Тихоглаз Марією Миколаївною. Цей візит став першим кроком у співпраці між дошкільними закладами, в результаті якого було підписано угоду про співробітництво між дошкільним навчальним закладом №24 «Калинка» м. Сміла та дошкільним навчальним закладом №3 «Ізумруд» м. Кам’янка.
... Читати далі »
Переглядів: 663 | Додав: kamrmk | Дата: 24.01.2014 | Коментарі (0)

Реєстрація на ЗНО-2014 (Перейти)


Переглядів: 543 | Додав: admin | Дата: 03.01.2014 | Коментарі (0)

     Новорічні дива розпочалися Днем Святого Миколая. Його з нетерпінням очікують дітлахи і ретельно готуються дорослі. Саме 19 грудня, зазирнувши під подушку, малеча знаходить солодкі «миколайчики».
    Доброю традицією в День Святого Миколая є проведення свята для дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Дітей, батьків, опікунів/піклувальників привітав Таран Ю.М., голова районної ради.  ... Читати далі »
Переглядів: 611 | Додав: admin | Дата: 20.12.2013 | Коментарі (0)

10-12 грудня на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, загальноосвітніх навчальних закладів Черкас проходив обласний тур цьогорічного Всеукраїнського конкурсу «Учитель-року». Участь у ньому взяли 15 учителів з різних куточків області, які вибороли право представляти школу, район, місто за результатами вже 3 етапів конкурсу: шкільного, районного (міського) та відбіркового обласного.

У перший день фінальних змагань конкурсанти презентували власний досвід реалізації науково-методичної проблеми. Також конкурсанти-директори виконували творче завдання з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

... Читати далі »

Переглядів: 684 | Додав: admin | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Мистецтво навчання полягає не в умінні
повідомляти, а в умінні розбурхувати, оживляти.
А.Дістервег

«Організація та проведення нестандартних уроків» - тема районного семінару вчителів світової літератури, який було проведено 11 грудня 2013 року на базі Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. Актуальність теми даного семінару полягає у тому, що саме впровадження нестандартних форм і методів діяльності на уроці сприяє формуванню творчої, інтелектуально розвиненої, ініціативної особистості.
Атмосфера творчості, відчуття успіху панували на відкритому уроці-роздумі у 6 В класі «Що робить людину щасливою?» (за оповіданням Ч.Діккенса «Різдвяна пісня в прозі»). Вчитель світової літератури, Симоненко Ольга Анатоліївна, шляхом вдалого добору та застосування нетрадиційних методик спонукала дітей до самостійної праці, до творчого мислення, пошуку.
Методист районного методичного кабінету, Юрченко Наталія Вікторівна, зосередила увагу колег на ... Читати далі »
Переглядів: 712 | Додав: kamrmk | Дата: 11.12.2013 | Коментарі (0)

6 грудня 2013 року на базі дошкільного навчального закладу №3 «Ізумруд» Кам’янської міської ради, пройшло засідання «Круглого столу» на тему: «Формування культури здорового способу життя дитини дошкільного віку як один із основних напрямків реалізації Базового компоненту дошкільної освіти».
У Базовому компоненті дошкільної освіти у змісті освітньої лінії «Особистість дитини» йдеться про необхідність формування у дитини усвідомленого ставлення до здоров’я як до цінності, його значення для повноцінної життєдіяльності, необхідність оволодіння елементарними знаннями про основні чинники збереження здоров’я.
Одним з головних завдань дошкільного навчального закладу це є створення умов, що гарантують формування і зміцнення здоров'я вихованців, а це реалізовується тільки через спільну роботу всіх дорослих, які оточують дошкільника, відповідний вибір форм, методів та засобів навчання, а також контроль за змінами в стилі життя дитини, створить фундамент культури здорового способу жи ... Читати далі »
Переглядів: 610 | Додав: kamrmk | Дата: 06.12.2013 | Коментарі (0)

Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства. Не дивно, що в давні часи і навіть аж до сучасної історії у людей, яких ми зараз відносимо до категорії - інвалід, було дуже мало шансів на виживання взагалі. Це страшна правда - завжди і у всі часи турбота про інвалідів в основному трималася на щирій добрій волі окремих людей. За даними проекту DilovaMova.com, на своїй 47-й сесії у 1992-му році Генеральна Асамблея ООН в спеціальній резолюції № A/RES/47/3 проголосила щорічну подію всесвітнього масштабу - 3 грудня стало датою Міжнародного дня інвалідів.
Відзначаючи, 3 грудня, Міжнародний день інвалідів по навчальних закладах проведено:
- тематичні лінійки на теми: «Всі люди рівні, не шукай різниці», «Перемогу може досягти кожен», «Людина починається з добра», «Формування поваги до людей-інвалідів», «Дивись на нас, як на рівних»;
- виховні години, го ... Читати далі »
Переглядів: 655 | Додав: kamrmk | Дата: 04.12.2013 | Коментарі (0)