Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Березень » 5 » Обдаровані діти – майбутнє України
14:20
Обдаровані діти – майбутнє України
Одним із пріоритетних завдань сучасної освіти є створення умов, які забезпечують виявлення та розвиток талановитих дітей. Участь у предметних олімпіадах і конкурсах Малої академії наук України – яскравий показник ефективної роботи з обдарованою молоддю.
Кам'янський еколого-економічний ліцей п’ятий рік поспіль має найбільше переможців обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України серед навчальних закладів Черкащини. Цього року здобуто шість перших, сім других і п'ятнадцять третіх місць.
Також вагомі результати ліцеїсти мають і на обласних предметних олімпіадах – два перші, три другі і одинадцять третіх місць.
Відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти учасники міжнародних предметних олімпіад та турнірів, конкурсів, переможці III (нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів) та учасники IV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад звільняються від атестації з предметів, з яких вони стали переможцями (у відповідних випускних класах).
У додаток до свідоцтва про базову загальну середню освіту чи атестата про повну загальну середню освіту виставляються річний та атестаційний бали з цих предметів – 12 балів.
Переможці II та учасники ІІІ етапів Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт Малої академії наук (у відповідних випускних класах) звільняються від атестації з предмета, який є базовим для оцінювання навчальних досягнень учнів під час конкурсу. У додаток до свідоцтва про базову загальну середню освіту або (чи) атестата про повну загальну середню освіту виставляються річний та атестаційний бали з цих предметів – 12 балів. Найбільше річних і атестаційних «дванадцяток» отримають ліцеїсти з математики, історії та хімії.
Особлива і відповідальна місія чекає на учнів, які вибороли перші місця, адже незабаром воно матимуть нові випробування на Всеукраїнських етапах предметних олімпіад і конкурсів Малої академії наук:
Голобородий Сергій – 11 клас, олімпіада з екології та конкурс МАН в секції агрономії (базова дисципліна біологія),
Морозов Олександр – 11 клас, конкурс МАН в секціях технологічні процеси та перспективні технології (базова дисципліна математика) і мікроекономіка та макроекономіка (базова дисципліна математика),
Ємець Денис – 11 клас, конкурс МАН в секції охорона довкілля та раціональне природокористування (базова дисципліна хімія),
Коверник Сергій – 11 клас, конкурс МАН в секції безпека інформаційних та телекомунікаційних систем (базова дисципліна математика),
Лисенко Юлія – 10 клас, олімпіада з економіки,
Онопа Валерія – 10 клас, конкурс МАН в секції етнологія (базова дисципліна історія України).
Переглядів: 754 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]