Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 34 35 36 37 38 ... 47 48 »
29 березня в дошкільному навчальному закладі «Віночок» Косарської сільської ради відбувся семінар-практикум на тему: «Креативний розвиток дитини в світлі вимог Базової програми «Я у Світі»».
Базова програма розвитку дошкільника «Я у світі» вперше в освітньому просторі України заявила креативність як одну з пріоритетних ліній розвитку дошкільника.
В ході обговорення занять дійшли до висновку, що розвиток креативності, як здатності до творчості, набуває сьогодні такої значущості тому що вона є базовою якістю особистості, її ядром, центральною характеристикою. В нормативному документі поняття «креативність» вжито не випадково. Це зроблено з метою: привернути увагу освітян до зазначеної лінії розвитку дошкільника, яка відсутня в попередніх програмах, проте вкрай актуальна сьогодні.
Креативна, творча особистість — це індивід, який володіє високим рівнем знань, має потяг до нового, оригінального. Для такої особистості творча, креативна діяльність є життєвою потребою, її ... Читати далі »
Переглядів: 676 | Додав: kamrmk | Дата: 01.04.2013 | Коментарі (0)

1 березня 2013 року ознаменувало не лише прихід календарної весни, а й відкриття IV етапу ІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології.
У святково прикрашеному конференц–залі Донецького ботанічного саду Національної Академії наук України зібрались учнівські команди з усіх областей України, міст Києва та Севастополя, їх педагоги-наставники, поважне журі.
2 березня учасники олімпіади поринули у атмосферу інтелектуальних змагань. Перший етап – робота з тестовими завданнями, викладеними на традиційних паперових носіях та у відеофільмах. 79 школярів намагались запропонувати своє бачення проблеми добування газу, проаналізувати переваги та недоліки стосовно екологічної сторони промислового проекту. Св ... Читати далі »
Переглядів: 719 | Додав: kamrmk | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

23 березня 2013 року в м. Ужгород стартувала ХL Всеукраїнська учнівська олімпіада з географії. Двадцять сім команд з усіх куточків України, представлених переможцями обласних турів виборювали на державному рівні звання сильніших. Урочисте відкриття змагань відбулося в Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості.
«Символічно, що саме сьогодні, коли весь світ за ініціативи Всесвітнього фонду захисту природи проведе Годину Землі, в найзахіднішому куточку нашої держави зібралися юні географи, щоб визначити переможців учнівської олімпіади. А досвід та знання, здобуті на таких форумах, допомагатимуть вам на життєвих стежинах», – вітала учасників директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації Маріанна Кляп.
Головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України, заступник го ... Читати далі »
Переглядів: 727 | Додав: kamrmk | Дата: 29.03.2013 | Коментарі (0)

27.03.2013 в Кам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 відбулась районна спартакіада працівників освіти, що була організована районними комітетами Профспілки працівників освіти і науки України.
Учасники (22 команди району) показали свою майстерність у таких видах як шахи, шашки, дартс, настільний теніс.
Комада працівників відділу освіти зайняла 15 місце. Вітаємо учасників змагань!!!
Переглядів: 674 | Додав: rimar | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)

22.03.2013 року на базі Михайлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему: «Роль адміністрації навчального закладу у створенні умов самоосвіти вчителя».
Змістовним і насиченим був виступ заступника директора школи з НВР Харченко О.О. по питанню ролі адміністрації навчального закладу у створенні умов для самоосвіти вчителя. Ольга Олексіївна презентувала форми методичної роботи, які забезпечують самоосвітню діяльність вчителя. Цікавим досвідом з питань самоосвіти поділилися і вчителі школи:
а) Могилей Н.М.- вчитель початкових класів, презентація «Клас сприяння здоров'я»;
б) Безпала К.А.- вчитель англійської мови, презентація «Джерела самоосвіти в роботі вчителя англійської мови»;
в) Конарєва Т.Д.- вчитель української мови, виступ «Робота з творчо-обдарованими учнями»
г) Шевченко М.Г.- вчитель світової літератури, презентауія «Узагальнення проблеми самоосвіти - участь у конкурсі Вчитель року 2013 ... Читати далі »
Переглядів: 605 | Додав: rimar | Дата: 27.03.2013 | Коментарі (0)

25 березня у Районному будинку культури відбувся ІІІ відбірковий тур обласного огляду-конкурсу дитячої художньої творчості «Грайлива веселка». У гала-концерті брали участь вокально-хорові, хореографічні колективи, читці, гумористи, театри малих форм, солісти-вокалісти, солісти-інструменталісти.
Програмою виконавців представлені різножанрові твори української класики, літературна творчість Т.Г. Шевченка. Хореографічні колективи подарували глядачам виконавську майстерність народних, класичних та спортивно-бальних танців.
Глядацьку аудиторію складали представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, педагогічні працівники навчальних закладів, батьки, громадськість району.
За результатами огляду-конкурсу відбулося нагородження учасників та підведені підсумки щодо виявлення обдарованих дітей, формування творчого потенціалу учнівської молоді в умовах відродження національної культури, підвищення рівня виконавської майстерності.
Методист обласного ... Читати далі »
Переглядів: 659 | Додав: rimar | Дата: 26.03.2013 | Коментарі (0)

ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України проходить в м. Києві:

- з 29 березня по 1 квітня – для відділень фізики та астрономії, математики, економіки;

- з 2 по 5 квітня – для відділення екології та аграрних наук;- з 8 по 11 квітня – для відділення мовознавства;

- з 12 по 15 квітня – для відділень філософії та суспільствознавства, наук про землю;

- з 16 по 19 квітня – для відділення історії;

- з 22 по 25 квітня – для відділень технічних наук, комп’ютерних наук, хімії та біології;

- з 25 по 29 квітня – для відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства.
Переглядів: 633 | Додав: rimar | Дата: 26.03.2013 | Коментарі (0)

Головне управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації перейменовано в Департамент освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації.
Положення про Департамент освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації затверджено розпорядженням Черкаської обласної державної адміністрації від 07.03.2013 № 58 «Про затвердження Положення про Департамент освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації».
Функції і повноваження органу управління освітою збережено.
Переглядів: 482 | Додав: rimar | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Художньо-естетична освіта дитини розпочинається у дошкільному віці. Реалізується вона на заняттях з музики, образотворчого мистецтва, хореографії.
В дошкільному закладі № 4 «Сонечко» м.Кам’янки доброю традицією стали також музичні зустрічі вихованців закладу з учнями музичної школи ім.П.І.Чайковського.
22 березня 2013 р. викладачі музичної школи Зайченко Л.І. та Цьома О.В. зі своїми учнями завітали в «Сонечко». Хвилюючі звуки фортепіано, ніжні та чаруючі мелодії скрипки подарували дошкільнятам Богдана Могилка, Юля Махинько, Світлана Дяченко, Катя Гудзенко, Мирослава Мошківська. Запальні музичні композиції прозвучали у виконанні справних баяністів Богдана та Назара Піявок. Дошкільнята з задоволенням прослухали українські та російські народні мелодії, вірші про нотну грамоту.
Такі зустрічі дають можливість дітям усвідомити радість творчого спілкування з музикою, формують позитивне, естетичне ставлення до пізнання дійсності.
... Читати далі »
Переглядів: 666 | Додав: kamrmk | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

Сім’я, родина, дитина, рідний край – для кожної людини ці поняття не просто слова, а те найважливіше та найдорожче, що цінують у житті.
Тому, вже стало доброю традицією в нашому районі сектором у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з відділом освіти районної державної адміністрації проводити районний етап обласного фестивалю-конкурсу «Таланти багатодітної родини».
Це відкритий мистецький захід, що проводиться за ініціативи Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць „За майбутнє дітей України” та цього року присвячений 199-ій річниці від дня народження Т.Г. Шевченка.
Приємно бачити таку кількість дітей і дорослих не байдужих до творчості в різних її проявах.
Фестиваль проводиться щорічно і демонструє кращі зразки дитячої творчості в галузі національної культури та мистецтва. Метою Фестивалю є відродження та популяризація культурних та моральних цінностей сім’ї, відродження та збереження народних, родинних традицій та історичної спадщини.
Конкурс-фестив ... Читати далі »
Переглядів: 675 | Додав: kamrmk | Дата: 20.03.2013 | Коментарі (0)