Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 47 48 »
Відповідно до плану роботи Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників з метою підготовки навчальних закладів до впровадження в 5–9 класах нової програми з інформатики лабораторія–центр нових інформаційних технологій 21 травня 2013 року з 14 до 16 години провів вебінар на тему: «Науково-методичні засади введення нової програми з інформатики в 5-9 класах загальноосвітніх навчальних закладів», який відбувся на базі Кам’янської школи №1.
Близько п'ятидесяти вчителів у базових закладах, де можливо організувати участь у вебінарі, познайомилися з виступами методистів Черкаського ОІПОПП та представників від майже всіх районів Черкаської області. Досвідчені вчителі поділилися думками щодо нової програми з інформатики, презентували свої методичні знахідки.
Учитель інформатики Кам’янської школи №1 Олефіренко Н.М. підготувала виступ на тему "Формування предметних і ключових компетентностей – мета навчання курсу «Інформатика. 5-9 класи» та проілюстр ... Читати далі »
Переглядів: 723 | Додав: kamrmk | Дата: 21.05.2013 | Коментарі (0)

17 травня 2013 року на базі будинку творчості дітей та юнацтва відбулось навчання начальників відпочинкових та оздоровчих таборів та директорів позашкільних навчальних закладів «Організація оздоровлення і відпочинку дітей та учнівської молоді влітку 2013 року».
З вітальним словом до учасників звернулась головний спеціаліст відділу освіти Т.В.Дяченко, яка підвела підсумок роботи протягом попереднього року, зазначивши, що кампанія була проведена на належному рівні. Проаналізувала прогнозовані показники щодо оздоровлення і відпочинку школярів у 2013 році, окреслила перспективи і завдання оздоровчої кампанії. Особливу увагу було звернено на необхідності координування роботи в поточному році відповідно до нових соціальних ініціатив Президента України.
Т.М.Василенко, зав. відділом санітарного нагляду Смілянського місьрайонного управління держсанепідемслужби в Черкаській області, виступила з темою «Санітарно-епідеміологічні вимоги щодо організації діяльності літніх таборів відпо ... Читати далі »
Переглядів: 666 | Додав: kamrmk | Дата: 20.05.2013 | Коментарі (0)

16 травня 2013 року в сесійній залі Будинку Рад відбулася зустріч керівництва області з переможцями Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко. голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк, директор Департаменту освіти і науки Галина Гаврилюк взяли участь у цьому заході та привітали найрозумніших школярів області з їхніми успіхами і вручили переможцям подарунки.

Поздоровляючи юних черкащан, заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко відзначила, що згідно з новими соціальними ініціативами Президента України Віктора Януковича, нинішній рік оголошено Роком дитячої творчості. Зокрема, особливо ... Читати далі »
Переглядів: 724 | Додав: kamrmk | Дата: 17.05.2013 | Коментарі (0)

На виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27 лютого 2013 року № 218 «Про вивчення закладів до впровадження Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти», з метою вивчення готовності загальноосвітніх навчальних закладів до впровадження нового Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти в 2-х та 5-х класах, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 року № 1392 буде проведено з 17 червня по 19 червня 2013 року обласну акцію «Нові стандарти – нова школа».
Переглядів: 528 | Додав: rimar | Дата: 04.05.2013 | Коментарі (0)

25 квітня в Києві відбулося закриття відділень технічних і комп’ютерних наук Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. Розпочались урочистості флеш-мобом «Подаруй світові винахід»: на просторому подвір’ї Київської політехніки 250 вундеркіндів запустили у весняне небо повітряні кульки з описом власних винаходів і розробок, представлених на конкурсі. У такий спосіб учні МАН хотіли поділитися зі світом своїми ідеями, знайти зацікавлених людей, які допоможуть утілити їх у життя.

За словами Президента Малої академії наук Станіслава ДОВГОГО, цим заходом МАН прагне привернути увагу до дитячого винахідництва. «Наші діти мають цікаві креативні ідеї ... Читати далі »
Переглядів: 540 | Додав: kamrmk | Дата: 29.04.2013 | Коментарі (0)

17 квітня на базі Кам’янської школи №1 відбулося засідання Школи молодих учителів математики та інформатики. Дев’ять слухачів школи – молоді педагоги з Баландинської, Жаботинської, Лузанівської, Райгородської, Ревівської, Ребедайлівської та Телепинської загальноосвітніх шкіл, були присутні на майстер-класах, які давали досвідчені колеги міської школи Олефіренко Н.М. та Ходоровська С.І.
Наталія Михайлівна провела урок інформатики в 11-Б класі з теми «Засоби автоматизованої розробки Веб-сайтів», на якому продемонструвала присутнім сучасні методи проведення уроку: інтерактивне тестування, «Мозковий штурм». Вчитель приділяла велику увагу мотиваційним аспектам уроку, зміст матеріалу був пов’язаний із життям, мав профорієнтаційну спрямованість.
Урок алгебри у 9-Б класі з теми «Нескінченна геометрична прогресія», проведений Ходоровською С.І. був інформаційно насичений історичним матеріалом, завданнями на розвиток логічного мислення. До повторення пройденого матеріалу у формі діл ... Читати далі »
Переглядів: 939 | Додав: kamrmk | Дата: 18.04.2013 | Коментарі (0)

З 12 по 15 квітня у Києві відбувся III етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. У секції «філософії та суспільствознавства» відділення «журналістики», Черкаську область представляла учениця 11-В класу нашої школи Комірна Дана (Науковий керівник Гарнага – Гудкова Н. П.).
Журі високо оцінили роботу Дани, ґрунтовність досліджень та науковий підхід у праці "Фірмова мова телеканалу СТБ як сучасний лінгвальний феномен»
Дана нагороджена дипломом переможця третього ступеня .
Щиро ВІТАЄМО Комірну Дану з вагомим досягненням та бажаємо подальших гучних перемог.
Переглядів: 573 | Додав: kamrmk | Дата: 16.04.2013 | Коментарі (0)

12 квітня у Києві розпочали роботу два відділення Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук України – філософії та суспільствознавства і наук про Землю. Серед трьохсот хлопців і дівчат, що зібралися на урочистому відкритті, були майбутні філософи та релігієзнавці, журналісти і соціологи, юристи і педагоги, а також юні геологи і географи, дослідники клімату і водних ресурсів нашої планети.
На початку святкової зустрічі талановиту молодь щиро і тепло привітали академік НАН України, президент Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук Василь КРЕМЕНЬ і президент Малої академії наук України, член-кореспондент Національної академії наук України, доктор фізико-математичних наук Станіслав ДОВГИЙ.
13 квітня - написання контрольної роботи, 14 квітня - захист науково-дослідницької роботи.
Учень 10 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею Кам’янської районної ради Ємець Денис Вадимович виборов на конкурсі друге місце (секція соціо ... Читати далі »
Переглядів: 622 | Додав: kamrmk | Дата: 15.04.2013 | Коментарі (0)

Повідомляємо, що ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у відділенні комп’ютерних наук буде проведений з 22 до 25 квітня 2013 року.
Від нашого району у cекції "Ббезпеки інформаційних та телекомунікаційних систем" буде захищати роботу Лисенко Юлія Віталіївна, учениця 9 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею Кам’янської районної ради. Бажаємо успіху тобі, Юлечко!!!
Переглядів: 547 | Додав: rimar | Дата: 11.04.2013 | Коментарі (0)

29.03.2013 року на базі Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 була проведена ХVІІІ районна виставка педагогічних технологій.
Для участі у районній виставці подано 52 роботи творчих груп та окремих педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів району. Усі керівники шкіл подали своєчасно і правильно оформлену документацію (заявки та анотації до робіт). Найбільшу кількість друкованих матеріалів підготували колективи: Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 (8 робіт), Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 (7 робіт), Ревівської (5 робіт), Грушківської (4 роботи), еколого-економічного ліцею (3 роботи), Косарської та Вербівської ЗОШ І-ІІІ ступенів по 3 роботи.
Кожна школа презентувала творчі доробки педагогічних працівників. Необхідно відзначити високий рівень естетичного оформлення, актуальність тематики, практичну спрямованість та якісну поліграфію робіт Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Баландинської, Вербівської ... Читати далі »
Переглядів: 686 | Додав: rimar | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)