Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 47 48 »
15 березня на базі районної дитячої бібліотеки відбувся ІІ етап конкурсу «Найкращий читач України-2013». До читальної зали завітали 14 фіналістів шкільного етапу конкурсу, учні 6-7 класів з Кам’янських №1, 2, 3, Вербівської, Косарської, Лузанівської, Ребедайлівської, Ревівської загальноосвітніх шкіл, які є активними читачами шкільних, районної та сільських бібліотек.
Конкурс проходив у кілька етапів: презентація улюбленої книги, літературна вікторина, бліц-опитування. Членів журі вразили змістовні виступи Абзелімової Дар’ї (Кам’янська ЗОШ №»), Рогозінської Валерії (Кам’янська ЗОШ №1), Кучеренко Каті (Вербівська ЗОШ).
Знавцями літератури виявилися Ревенко Оля (Кам’янська ЗОШ №1), Безніс Денис (Косарська ЗОШ), Афанасенко Мирослав (Ревівська ЗОШ), Бордюг Олександр та Діброва Антон (Ребедайлівська ЗОШ), які набрали найбільшу кількість балів у вікторині.
За сумою набраних балів переможцями серед учнів 6 класів визнано Абзелімову Дар’ю (бібліотекар Шкворець Т.О.), серед ... Читати далі »
Переглядів: 599 | Додав: kamrmk | Дата: 15.03.2013 | Коментарі (0)

«Шляхи формування творчих компетентностей учнів» - тема районного семінару вчителів української мови і літератури, який проходив 15 березня 2013 року на базі Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. Учасники семінару мали змогу ознайомитись з системою роботи шкільного методичного об’єднання вчителів-філологів. На високому методичному рівні були проведені уроки української літератури у 6 класі (Урок позакласного читання за повістю В. Близнеця «Женя і Синько», вчитель Алексєєнко О.Б.) та в 11 класі ( Загальнолюдські цінності в романі Ліни Костенко «Маруся Чурай» вчитель Буряк О.С.). Вчителі вдало поєднали в роботі на уроці використання інноваційних технологій з метою формування творчих компетентностей учнів, звернулись до питання використання фанфіків, як жанру літератури.
Юрченко Н.В., методист відділу освіти, та Потапенко Л.П., учитель української мови і літератури ЗОШ №2, зосередили увагу присутніх на питанні «Формування творчої компетентності школярів через впров ... Читати далі »
Переглядів: 844 | Додав: kamrmk | Дата: 15.03.2013 | Коментарі (0)

І мене в сім’ї великій
В сім’ї вольній, новій,
Не забудьте пом’янути
Незлим, тихим словом
Т. Шевченко]

13 березня 2013 року проходив конкурс читців поезії Т.Шевченка та конкурс юних поетів «Тарасовими шляхами». Цього дня в приміщенні районної бібліотеки зібралися шанувальники творчості Кобзаря, переконані в тому, що пам’ять про Т.Г.Шевченка має бути для нас, нащадків, святинею. Конкурс проходив у рамках заходів щодо відзначення річниці з дня народження Т.Г.Шевченка.
З вітальним словом до конкурсантів, учителів, членів журі звернулася Шляхтова Людмила Миколаївна, заступник голови Кам’янської районної державної адміністрації.
До участі у конкурсі було залучено ... Читати далі »
Переглядів: 999 | Додав: kamrmk | Дата: 13.03.2013 | Коментарі (0)

13 березня на базі Жаботинської школи відбувся семінар учителів етики та бібліотекарів. До уваги присутніх був представлений інтегрований захід «Подорож у країну Ввічливості і Доброти». Шестикласники разом з учителем етики Комісаровим В.І. та бібліотекарем Кайдою Т.К. мандрували уявним потягом по станціях «Вітайтеся з усіма - це твоє здоров’я», «Містечко вихованих людей», «Семафор ввічливості». На станції «Несподівана зустріч» у гості до дітей завітала Шапокляк і надала учням «корисні» поради як поводити себе у гостях та з друзями, але діти не послухалися її. На зупинці «Скринька народної мудрості» діти згадували прислів’я та приказки про добро та дружбу. Бібліотекар на зупинці «Літературна» нагадала у яких творах згадується про дружбу та взаємодопомогу, представила книжкову виставку і запропонувала учням почитати цікаві книги, що є у бібліотеці. Учні продемонстрували високу виконавську майстерність у читанні гуморесок, у танцях та співі. Присутні високо оцінили проведений захід.
... Читати далі »
Переглядів: 739 | Додав: kamrmk | Дата: 13.03.2013 | Коментарі (0)

Щиро вітаємо вас із весняним святом.
Нехай кожен ваш день буде сонячним і радісним,нехай довкола вас панують любов і гармонія, а на вашу честь розквітають квіти й звучить музика.
Будьте завжди усміхнені, сповнені надій та оптимізму.
Бажаємо вам щастя, міцного здоров’я, здійснення всіх мрій та бажань.
Хай у ваших оселях завжди панують мир, злагода і любов!

З повагою, методичний кабінет відділу освіти
Переглядів: 560 | Додав: kamrmk | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)


13.02.2013 року в Косарській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулися семінари-практикуми заступників директорів з виховної роботи та вчителів історії.
Члени методичного об’єднання вчителів історії та правознавства обговорили особливості роботи з творчо обдарованими дітьми. Методистом районного методичного кабінету Галатою І.П. було проаналізовано результати участі учнів в районних та обласних конкурсах. Досвідом роботи з такими дітьми поділилися Шевченко О.Г. (Михайлівська ЗОШ), Волошин О.П. (Жаботинська ЗОШ), Левенець І.В. (Кам’янська ЗОШ № 2).
Поліщук М.В., керівник методичного об’єднання, зупинилася на статті Степанової Н.М. «Від нових стандартів до нових програм: вивчення історії у полікультурному контексті».
Цікаві та високоефективні уроки з історії України були проведені вчителями даної школи: п’ятикласники відчули себе маленькими козачатами, які здолали «дев’ять порогів» у формі різноманітних завдань під час узагальнення теми «Козацька Україна» (учител ... Читати далі »
Переглядів: 649 | Додав: kamrmk | Дата: 14.02.2013 | Коментарі (0)

25 січня 2013 року в м. Києві відбулося підведення підсумків Всеукраїнського конкурсу мультимедійних проектів «Врятувати від забуття».
У конкурсі взяло участь понад 300 робіт з більшості областей України.
Лосєв Дмитро, учень 9 класу Косарської загальноосвітньої школи став лауреатом проекту: «Доля людини в її руках» (керівник: Лосєва О.М., вчитель історії Косарської загальноосвітньої школи).
Вітаємо Дмитра з перемогою та бажаємо подальших творчих успіхів!
... Читати далі »
Переглядів: 739 | Додав: kamrmk | Дата: 14.02.2013 | Коментарі (0)

Переможцями олімпіад стали:
з інформаційно-комунікаційних т ехнологій (ІІІ місце)- Ярослав Майборода, учень 11 класу еколого-економічного ліцею (вчитель Чумаченко О.А.)
з астрономії (ІІІ місце)- Гавриленко Ярослав, учень 11 класу Косарської загальноосвітньої школи (вчитель Гавриленко Н.А.);
Касян Марина (ІІІ місце), учениця 11 класу еколого-економічного ліцею (вчитель Бойко Н.Ю.)
Вітаємо вас!!!
Переглядів: 574 | Додав: kamrmk | Дата: 14.02.2013 | Коментарі (0)

У роботі семінару на тему: «Розвиток творчих здібностей учнів» взяли участь 16 вчителів біології шкіл району. Під час проведення семінару розглядались питання роботи з творчо обдарованими учнями на уроках природничих дисциплін. Проаналізовано результативність участі учнів району в ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології та підготовці до ІІ етапу МАН.
В обговоренні питань семінару взяли активну участь вчителі: Запісочна Л.В. (Лебедівська ЗОШ), Нечитайло О.В. (Кам’янська ЗОШЩ №2), Бердник Н.П. (Жаботинська ЗОШ).
Учасники семінару були присутні на уроці вчителя Касян М.О., яка провела урок - конференцію на тему «Господарське значення риб» залучивши учнів 6 – 9 класів. Аналізуючи урок колеги відмітили, що проведений він на високому науковому та методичному рівні, доцільно використані методи та прийоми навчання. На уроці гармонійно поєднано групову, фронтальну та індивідуальну роботу на основі врахування вікових особливостей учнів та диференційованого підходу. ... Читати далі »
Переглядів: 1220 | Додав: kamrmk | Дата: 07.02.2013 | Коментарі (0)

6 лютого на базі Юрчиської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відбувся семінар учителів математики по темі «Використання вправ на розвиток логічного мислення на уроках математики»
Вчителі високо оцінили проведений підсумковий урок у 5 класі «Звичайні дроби», на якому вчитель Тетьора Н.О. вдало підібрала задачі з логічним навантаженням. Учні продемонстрували вміння обґрунтовувати свою думку, читати інформацію, подану у вигляді кругових діаграм, коментувати розв’язок задач.
У обговоренні проблеми семінару активну участь взяли Січкар О.П. (Радиванівська школа), Кучеренко С.О. (Вербівська школа), Бурлай Г.Ф. (Михайлівська школа), Дерев’янко О.М. (Грушківська школа).
Методист Олексенко Н.Р. проаналізувала участь учителів у Інтернет-заходах, проведених ЧОІПОПП та провела анкетування щодо матеріально-технічного та методичного забезпечення кабінетів математики.
Районний координатор міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» Ходоровська С.І. подякувала учителям ... Читати далі »
Переглядів: 618 | Додав: kamrmk | Дата: 07.02.2013 | Коментарі (0)