Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 47 48 »

25 листопада проведено районний етап Всеукраїнської олімпіади з астрономії. Рішенням журі переможцями визнано:

І місце - Гвоздик Людмила, учениця 10 класу Косарської ЗОШ (вчитель Легенька Н.А.)

Бухтій Олександр, учень 11 класу Кам`янського еколого-економічного ліцею (вчитель Бойко Н.Ю.)

ІІ місце - Туз Ілля , учень 10 класу Кам`янського еколого-економічного ліцею (вчитель Бойко Н.Ю.)

Кириченко Євген, учень 11 класу Камянської загальноосвітньої спеціалізованої школи №2 (вчитель Антонюк І.М.)

До участі в обласному етапі допущено Гвоздик Людмилу, Бухтія Олександра, Кириченко Євген.

Переглядів: 457 | Додав: admin | Дата: 28.11.2017 | Коментарі (0)

17.11.2017 року на базі Кам'янської загальноосвітньої школи I-IIIступенів №1 було проведено районний семінар вчителів англійської мови на тему: "Competence - based teaching of foreign languages". У програмі семінару було проведено майстер-клас. Використовуючи модель TBL(task-based learning) Волошин Вікторія Анатоліївна і Галата Людмила Володимирівна продемонстрували як за допомогою парної, групової роботи, ігор формувати та розвивати навички 21 століття: collaboration, creativity, critical thinking, problem solving, digital literacy, global awareness. Застосовуючи таксономію Блума навчальні прийоми були спрямовані на формування в слухачів  умінь усвідомлено виконувати операції та дії, пов’язані із засвоєнням мовного матеріалу, здатність оцінити ситуацію,усвідомити проблему, планувати свою комунікативну поведінку, оцінювати її тощо.У рамках семінару  учасниця проекту "GoCamps" Галина Макогін, учитель еколого-економічеого ліцею, провела зан ... Читати далі »

Переглядів: 382 | Додав: admin | Дата: 24.11.2017 | Коментарі (0)

«Розвиток здібностей учня як передумова формування його креативної компетентності» - тема районного семінару вчителів української мови і літератури, який проходив 15 листопада 2017 року у Кам’янській  загальноосвітній спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням окремих предметів. 
     Урок української мови в 9 класі «Узагальнення і систематизація вивченого з теми «Складносурядне речення»» (учитель Романенко Ольга Анатоліївна) є свідченням методично вмотивованого підпорядкування дидактичного матеріалу виховній меті.  Урок побудовано на засадах розвиваючого навчання, що сприяє розвитку в школярів мисленнєвих операцій: умінь аналізу, синтезу, порівняння, узагальнення, систематизації, визначення причинно-наслідкових зв’язків. 
Потапенко Людмила Петрівна на уроці української літератури у 6 класі  «В.Винниченко. «Федько-халамидник». Образ Федька. Щедрі ... Читати далі »

Переглядів: 445 | Додав: admin | Дата: 17.11.2017 | Коментарі (0)

11 листопада 2017 року проходив ІІ етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. 106 учнів 3-11 класів усіх загальноосвітніх навчальних закладів району приступили до виконання завдань ІІ етапу Конкурсу. Члени журі відзначили, що найкращі результати серед учнів 5-11 класів виявили конкурсанти  Кам’янської  загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів № 1, Кам’янської загальноосвітньої  спеціалізованої  школи І-ІІІ ступенів № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів, Кам’янського еколого-економічного ліцею, Жаботинської, Косарської, Лебедівської, Михайлівської, Ребедайлівської загальноосвітніх навчальних закладів.
 Детальнішу інформацію можна отримати за адресою http://slovopus.blogspot.com

 

Переглядів: 425 | Додав: admin | Дата: 17.11.2017 | Коментарі (0)

12 листопада відбулася олімпіада з математики. У випробуваннях взяли участь 41 особа – учні 6-11 класів. 
За рішенням журі переможцями визнано:
І місце – Мельник Анастасія, учениця 7 класу Лузанівської ЗОШ (вчитель Музика А.К.);
Іванов Богдан, учень 9 класу Кам’янського екодого-економічного ліцею (вчитель Чумаченко В.С.)
Уманська Вікторія, учениця Кам’янського екодого-економічного ліцею (вчитель Чумаченко В.С.)
Солом’яна Анна, учениця 11 класу Лебедівської ЗОШ (вчитель Ціперко С.П.)
ІІ місце – Терешко Вероніка, учениця 7 класу Жаботинської ЗОШ (вчитель Захарченко О.І.)
Участь у обласному етапі братимуть Іванов Богдан,  Солом’яна Анна та Уманська Вікторія.
Вітаємо переможців та їх наставників!

 

Переглядів: 482 | Додав: admin | Дата: 14.11.2017 | Коментарі (0)

Український центр оцінювання якості освіти продовжує підготовку до проведення зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл та вступників до вишів у 2018 році.
     Зокрема, Центром затверджені загальні характеристики сертифікаційних робіт ЗНО, якими визначено форми тестових завдань з усіх предметів, час на їх виконання, методологію оцінювання, розподіл за частинами, що зараховуватимуться як державна підсумкова атестація та вступний іспит до вишів тощо.
     Зміни структури зазнали майже усі тести ЗНО, однак найсуттєвіші зміни внесено до сертифікаційних робіт з англійської, іспанської, німецької та французької мов - вони отримали нову частину тесту «Аудіювання». Через це на виконання завдань мовних тестів у 2018 році буде відведено більше часу. Загальна тривалість роботи з тестом з іноземної мови відтепер складатиме 150 хвилин.
     Також Центром затверджені критерії оцінювання завдань відкритої форми з ... Читати далі »

Переглядів: 363 | Додав: admin | Дата: 14.11.2017 | Коментарі (0)

12 листопада відбувся ІІ (районний) етап Всеукраїнської олімпіади юних істориків.

Переможцями визнано:
8 клас:
І місце – Велика Вікторія (Косарська ЗОШ, вч. Лосєва О.М.);
ІІ місце – Сергієнко Владислав (Жаботинська ЗОШ, вч. Волошин О.П.), Бугаєвський Ярослав (Кам’янська ЗОШ №1, вч. Поліщук М.В.);
ІІІ місце – Буцький Андрій (Кам’янська ЗОШ №1, вч. Поліщук М.В.).

9 клас:
І місце – Левенець Анна (Кам’янська ЗСШ №2, вч. Левенець І.В.);
ІІ місце – Бабенко Єлизавета (Косарська ЗОШ, вч. Глагола О.М.), Погоріла Анастасія (Райгородська ЗОШ, вч. Коваленко І.М.);
ІІІ місце – Савченко Світлана (Кам’янська ЗСШ №2, вч. Левенець І.В.), Фідлер Артем (Вербівська ЗОШ, вч. Галата І.П.).

10 клас:
І місце – Ревенко Віталій (Кам’янська ЗОШ №1, вч. Поліщук М.В.), Бондаренко Дарина (Кам’янський еколого-економічний ліцей, вч. Родінка Т.М.);
ІІ місце &nda ... Читати далі »

Переглядів: 489 | Додав: admin | Дата: 13.11.2017 | Коментарі (0)

Міжнародний благодійний фонд національної пам’яті у співпраці з із центральними та місцевими органами влади, Київським міським будинком учителя, Інститутом історії України НАН України, Кабінетом Міністрів України, Спілкою письменників України організовує проведення щорічного (дев’ятого) Всеукраїнського конкурсу мультимедійних проектів «Врятувати від забуття».
Метою конкурсу є підвищення інтересу молоді до української історії, збереження та відновлення національної пам’яті, подолання історичних міфів.
У конкурсі можуть брати участь учні старших класів, студенти, учителі, молодіжні громадські організації та творчі спілки. На конкурс можуть подаватися як індивідуальні, так і групові проекти.
Участь у конкурсі здійснюється на добровільних засадах.
До участі у конкурсі приймаються мультимедійні проекти – аматорські документальні та ігрові фільми й відеоролики у форматі «avi». Тривалість фільму не має перевищувати 8 х ... Читати далі »

Переглядів: 693 | Додав: admin | Дата: 13.11.2017 | Коментарі (0)

Завершено І етап змагань Міксіке - Прангліміне, який тривав з 3 по 31 жовтня 2017 року.
Статистика участі:
Черкаська область -                           2191
Кам'янський район -                          467 Таблиця результатів
Кам'янська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 - 333
Кам'янська ЗОШ №2 -       58
Косарська ЗОШ -               55
Ревівська ЗОШ -                11
Тимошівська ЗОШ -            8
Баландинська ЗОШ -          1
Михайлівська ЗОШ -          1

Наступний ІІ етап - з 1 по 22 листопада, вправа Статичний триа ... Читати далі »

Переглядів: 410 | Додав: admin | Дата: 03.11.2017 | Коментарі (0)

 2 листопада 2017 року проходив районний семінар учителів української мови і літератури. Учителі-словесники відвідали музеї, пов’язані із життям та творчістю Григорія Сковороди, Тараса Шевченка.
Для кожного українця святим місцем  є Шевченківський національний заповідник  «Тарасова гора», знаний у всьому світі перш за все тому, що 22 травня 1861 року вона навіки прийняв у своє лоно прах великого українського письменника і художника, справжнього патріота України Тараса Григоровича Шевченка. Учителі-філологи вшанували пам’ять поета відчули велич Шевченкового слова, силу його духу, піднявшись до пам’ятника Т.Г.Шевченку.
Далі маршрут семінару пролягав до Переяслава-Хмельницького- унікального міста, у якому переплелися історія і сучасність. Саме це місто єднає в собі мудрість філософа-просвітителя Г.С.Сковороди та велич поета і художника Т.Г.Шевченка. Учасники семінару відвідали музей Заповіту Т.Г.Шевченка, який розташований у мемо ... Читати далі »

Переглядів: 388 | Додав: admin | Дата: 03.11.2017 | Коментарі (0)