Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 3 » З живого джерела
13:21
З живого джерела

 2 листопада 2017 року проходив районний семінар учителів української мови і літератури. Учителі-словесники відвідали музеї, пов’язані із життям та творчістю Григорія Сковороди, Тараса Шевченка.
Для кожного українця святим місцем  є Шевченківський національний заповідник  «Тарасова гора», знаний у всьому світі перш за все тому, що 22 травня 1861 року вона навіки прийняв у своє лоно прах великого українського письменника і художника, справжнього патріота України Тараса Григоровича Шевченка. Учителі-філологи вшанували пам’ять поета відчули велич Шевченкового слова, силу його духу, піднявшись до пам’ятника Т.Г.Шевченку.
Далі маршрут семінару пролягав до Переяслава-Хмельницького- унікального міста, у якому переплелися історія і сучасність. Саме це місто єднає в собі мудрість філософа-просвітителя Г.С.Сковороди та велич поета і художника Т.Г.Шевченка. Учасники семінару відвідали музей Заповіту Т.Г.Шевченка, який розташований у меморіальному будинку його друга А.Й.Козачковського. Експозиція музею в хронологічній послідовності розкриває історію краю козацького періоду через призму її розуміння  Т. Шевченком, розповідає про перебування поета на Переяславщині.
Поринути в атмосферу Переяславського колегіуму сприяло відвідування музею Г.С.Сковороди. Саме в цьому закладі філософ-просвітитель створив нову методику навчання. 
Відкрити для себе унікальний комплекс пам’яток історії та культури філологи мали змогу, відвідавши Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» – один з найбільших і найвідоміших музейних закладів України. 
Саме тут у Переяславі, побувавши у музеях, доторкнувшись до історії рідного краю, відчуваєш себе українцем.

   

Переглядів: 385 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]