Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 17
17 жовтня 2014 року в Будинку творчості дітей та юнацтва відбувся практичний семінар педагогів-організаторів та лідерів учнівського самоврядування шкіл району. У семінарі взяли участь методист РМК Кіян Н.К., директор будинку творчості дітей та юнацтва Швагер С.П., методист будинку творчості дітей та юнацтва Данилюк О.І.
Робота семінару проходила в секціях:
«Школа майстерності педагога організатора»:
1. Година ділового спілкування: "Інновації в системі роботи педагога-організатора".
2. Майстер – клас з вокалу (Дроботенко В.П., керівник зразкової студії сольного співу «Ліра»)
3. Майстер – клас з хореографії (Одуд Г.М., керівник зразкового танцювального колективу «Самоцвіти»)
«Школа лідера»:
1. Лідерство – це стиль життя під девізом «Якщо не я, то хто?»
2. Вправа « Я хочу сказати»
3. Тренінг «Толерантна людина»
4. Анкета «Лідер учнівського самоврядування» < ... Читати далі »
Переглядів: 650 | Додав: kamrmk | Дата: 17.10.2014 | Коментарі (0)

Сьогодні освіта України переживає процес «перезавантаження»: вводяться нові Державні освітні стандарти, оновлені програми, підручники.
Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти спрямований на виконання завдань загальноосвітніх навчальних закладів II і III ступеня і визначає вимоги до освіченості учнів основної і старшої школи.
Сутність змін пов’язана з необхідністю впровадження компетентнісно спрямованої освіти. Реалізувати завдання, виголошені у стандартах, можна за умови, якщо навчально-виховний процес в школі буде «спрямовано на розвиток активності, самостійності, творчих можливостей кожного школяра, оскільки суспільство потребує особистостей, здатних свідомо діяти, приймати власні рішення, швидко адаптуватися до змін».
Зміни стануть можливими лише, якщо збагнути, що традиційною метою шкільної освіти завжди було оволодіння системою знань, основами наук; пам’ять учнів перевантажувалась чисельними фактами, поняттями, іменами, датами. Але знанн ... Читати далі »
Переглядів: 557 | Додав: kamrmk | Дата: 17.10.2014 | Коментарі (0)