Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 17 » Працюємо за новими Державними стандартами
15:10
Працюємо за новими Державними стандартами
Сьогодні освіта України переживає процес «перезавантаження»: вводяться нові Державні освітні стандарти, оновлені програми, підручники.
Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти спрямований на виконання завдань загальноосвітніх навчальних закладів II і III ступеня і визначає вимоги до освіченості учнів основної і старшої школи.
Сутність змін пов’язана з необхідністю впровадження компетентнісно спрямованої освіти. Реалізувати завдання, виголошені у стандартах, можна за умови, якщо навчально-виховний процес в школі буде «спрямовано на розвиток активності, самостійності, творчих можливостей кожного школяра, оскільки суспільство потребує особистостей, здатних свідомо діяти, приймати власні рішення, швидко адаптуватися до змін».
Зміни стануть можливими лише, якщо збагнути, що традиційною метою шкільної освіти завжди було оволодіння системою знань, основами наук; пам’ять учнів перевантажувалась чисельними фактами, поняттями, іменами, датами. Але знання не завжди віддзеркалюються в діях.
Найбільшою проблемою сучасної школи є неготовність вчителя працювати по-новому. З метою подолання цих труднощів вчителі математики району зібралися 17 жовтня у методичному кабінеті Кам’янської ЗОШ №1 і на тренінговому занятті відпрацьовували вміння конструювати урок, відповідно до вимог Державного стандарту.
Учителі працювали у змішаних групах, а потім апробовували результат своєї діяльності на колегах, які грали роль учнів.
У результаті жвавого обговорення результатів колективної праці були вироблені методичні рекомендації щодо подальшої роботи учителів математики.
Переглядів: 558 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]