Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 20 » Готуємось до літнього оздоровлення та відпочинку учнівської молоді
11:46
Готуємось до літнього оздоровлення та відпочинку учнівської молоді
17 травня 2013 року на базі будинку творчості дітей та юнацтва відбулось навчання начальників відпочинкових та оздоровчих таборів та директорів позашкільних навчальних закладів «Організація оздоровлення і відпочинку дітей та учнівської молоді влітку 2013 року».
З вітальним словом до учасників звернулась головний спеціаліст відділу освіти Т.В.Дяченко, яка підвела підсумок роботи протягом попереднього року, зазначивши, що кампанія була проведена на належному рівні. Проаналізувала прогнозовані показники щодо оздоровлення і відпочинку школярів у 2013 році, окреслила перспективи і завдання оздоровчої кампанії. Особливу увагу було звернено на необхідності координування роботи в поточному році відповідно до нових соціальних ініціатив Президента України.
Т.М.Василенко, зав. відділом санітарного нагляду Смілянського місьрайонного управління держсанепідемслужби в Черкаській області, виступила з темою «Санітарно-епідеміологічні вимоги щодо організації діяльності літніх таборів відпочинку та оздоровлення». Розповіла про нормативно-правову базу у сфері дотримання державних стандартів та вимог щодо забезпечення належних умов відпочинку дітей.
Про дотримання правил інструкції з протипожежної безпеки під час роботи таборів доповів В.В.Билина, начальник районного сектору управління Держтехногенбезпеки Черкаської області. Було окреслено законодавчу базу, представлено практичні рекомендації.
Н.К.Кіян, вчитель-логопед з виконанням обов’язків спеціаліста з охорони дитинства відділу освіти розповіла про організацію роботи літніх оздоровчих та відпочинкових таборів системи освіти. Особливу увагу було звернено на нормативно-правові акти щодо організації роботи таборів, створенні робочих груп з контролю роботи таборів із залученням представників санепідемслужби, проведенні навчання вихователів, дотриманні термінів оформлення документації та підготовки таборів до роботи. Окремо зупинилась на важливості здійснення інструктажів кваліфікованими спеціалістами для працівників таборів та дітей, організації медогляду працівників, організації гарячого харчування, присутності медичних працівників при закладі, контролі за виконанням інструкцій, наказів, статуту про літній табір. Про особливості та порядок складання звіту державного статистичного спостереження про оздоровлення. Було окреслено законодавчу базу складання звітностей, представлено практичні рекомендації.
З вимогами до правильного та якісного харчування дітей в таборах ознайомила Г.М.Шульга. Звернула увагу на зміни у калорійності харчування дітей у відпочинкових та оздоровчих таборах. Веденні необхідної документації по харчуванню.
Інженер з охорони праці відділу освіти О.М.Касян розповів про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності в умовах літнього оздоровлення, звернув увагу на підготовку документації, необхідної для відкриття та безпосередньо роботи таборів.
К.В.Луценко, директор страхової компанії «Провідна» звернулась з пропозицією страхуванні дітей від нещасних випадків в оздоровчий період.
Тема доповіді І.П.Галати, методиста з виховної роботи районного методичного кабінету – «Організація виховної роботи у літніх таборах відпочинку та оздоровлення». Вона розповіла про тематичні зміни до плану роботи літнього табору. Було зазначено, що прогарами мають бути корисними, актуальними, пізнавальними та цілісними. Акцентувала увагу на посиленні профілактичної роботи з дітьми "групи ризику", роботі з батьками, співпраці з працівниками МВС.
С.П.Швагер, директор будинку творчості, О.Є.Джулай, директор станції юних техніків ознайомили з планом роботи позашкільних закладів. Запропонували організацію виїзних гуртків та проведенні різноманітних заходів під час літнього відпочинку.
Переглядів: 666 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]