Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 11
Після тривалої перерви відділ освіти відновив проведення конкурсу «Учень року». В рамках цього конкурсу протягом трьох днів під час весняних канікул проводилась районна інтелектуальна гра знавців англомовних країн серед учнів 9-11 класів "Let`s Do It!", присвячена Року англійської мови в Україні.
Організатори щиро вдячні учням та колективам Грушківської, Жаботинської, Лебедівської, Радиванівської, Лузанівської, Ребедайлівської, Тимошівської загальноосвітніх шкіл а також еколого-економічного ліцею "Камелія" за активну участь та чудову підготовку.
До фіналу вийшли 4 команди: учні Косарської ЗОШ, Михайлівської ЗОШ, Кам'янської ЗОШ №1 та Кам'янської ЗСШ №2 з поглибленим вивченням окремих предметів.
Фінал ... Читати далі »
Переглядів: 536 | Додав: kamrmk | Дата: 11.04.2016 | Коментарі (0)

7 квітня відбувся майстер-клас вчителів іноземної мови Камянської ЗОШ №1 Галати Л.В., Волошин В.А. та Вариводи О.В. «З досвіду роботи літніх мовних таборів». У роботі взяли участь учителі англійської мови загальноосвітніх закладів району та особи, відповідальні за організацію оздоровлення.
Захід відкрила методист РМК Олексенко Н.Р., яка наголосила, що якісне навчання дітей іноземним мовам, в контексті європейської інтеграції України та наближення до європейських стандартів, є пріоритетом у освіті. Одним із таких не стандартних підходів є створення літніх таборів з іноземних мов.
Літні табори з іноземних мов покликані спонукати школярів практично застосовувати знання з мов, отриманих протягом навчального року. У таборах діти матимуть можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати їх у різних формах діяльності (спортивних змаганнях, театральних виставах тощо). При цьому знання дитини не будуть оцінювати як у школі, і дитина буде сприймати навчання як гру.
... Читати далі »
Переглядів: 531 | Додав: kamrmk | Дата: 11.04.2016 | Коментарі (0)

30 березня 2016 року уперше в місті Черкаси відбулась надзвичайна подія. Проведено (не)конференцію міні-EdCamp Cherkasy. У роботі міні-EdCamp брали участь три представники освітян району: Олексенко Н.Р., методист РМК, Олефіренко Н.М., голова МО вчителів інформатики, Ходоровська С.І., заступник з НВР еколого-економічного ліцею.
Тема (не) конференції «Якою повинна бути сучасна освіта» передбачала такий порядок денний: робота у 2-х паралелях по 6 локацій з виступами експертів протягом 45 хвилин і 2-х учительських паралелей по 20 хвилин у 6 локаціях.
EdCamp як інноваційний формат взаємонавчання та спілкування вчителів поширюється по світу вже протягом п’яти років. Україна стала 24-ою країною, що приєдналася до ... Читати далі »
Переглядів: 573 | Додав: kamrmk | Дата: 11.04.2016 | Коментарі (0)

Відповідно до плану методичної роботи з керівними кадрами, у Кам’янській загальноосвітній спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням окремих предметів було проведено районний семінар директорів шкіл з теми «Педагогічний менеджмент як сучасна теорія управління навчальним закладом».
Метою семінару було ознайомлення учасників з різними концептуальними підходами до управління закладом, що зумовлені інтенсивним розвитком науки і практики педагогічного керівництва.
Завідуюча РМК Воронова О.В. наголосила, що керівник навчального закладу є ключовою фігурою процесу перетворень, що відбуваються в освіті. Сучасність вимагає від нього неперервного професійного зростання, підвищення управлінської кваліфікації, якісного оволодіння новітніми знаннями в галузі педагогіки, психології, менеджменту.
З творчим звітом на тему «Ефективний менеджмент – шлях до успішної діяльності навчального закладу» виступила директор школи Л.І.Ємець. Директор відмітила, що сьогодні ... Читати далі »
Переглядів: 482 | Додав: kamrmk | Дата: 11.04.2016 | Коментарі (0)