Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Січень » 27
25 січня 2012 року на базі Райгородської загальноосвітньої школи відбувся районний семінар-практикум вчителів основ здоров’я з теми «Сучасні вимоги до викладання основ здоров’я». Коваленко І.М., вчитель основ здоров’я даної школи, провів відкритий урок на тему «Хвороби цивілізації».
Активну участь у методичному заході взяли вчителі Соколова В.М. (Косарська загальноосвітня школа), Івахненко В.Б. (Ревівська загальноосвітня школа), Снігур А.П. (Кам’янська загальноосвітня школа №1). Вони поділилися своїм досвідом проведення занять з основ здоров’я із використанням інтерактивних методів навчання, залучивши до активної участі у різних видах практичних робіт всіх учасників семінару.
Змістовна частина семінару сприяла усвідомленню учасниками того, що в ході реалізації програми «Основи здоров’я», при формуванні навичок здорового способу життя важливим є набуття учнями досвіду, що забезпечується виконанням відповідних вправ, дій, відпрацювання моделей поведінки. За підсумками семін ... Читати далі »
Переглядів: 1065 | Додав: kamrmk | Дата: 27.01.2012 | Коментарі (0)

27 лютого на базі Юрчиської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відбувся семінар вчителів початкових класів.
Класоводи працювали над проблемою розвитку творчих здібностей молодших школярів. Директор школи Береза Віра Якимівна познайомила учасників семінару з педагогічним колективом, його планами роботи та перспективами на майбутнє.
Вчителі початкових класів Гаренко Л.М., Захарова Т.В. показали відкриті уроки. Березій О.М. ознайомила присутніх з теоретичним матеріалом по проблемі семінару.
Учасники семінару високо оцінили відвідані уроки. Звернули увагу на результативність роботи вчителів, використання різноманітних форм і методів роботи на уроці, впровадження сучасного технічного забезпечення.
Переглядів: 698 | Додав: kamrmk | Дата: 27.01.2012 | Коментарі (0)

25 січня на базі Райгородської загальноосвітньої школи відбувся семінар-практикум шкільних бібліотекарів з проблеми "Проектні технології у формуванні інформаційної культури учнів". До уваги присутніх було проведено бібліотечний урок з використанням проектної технології для учнів 9-11 класів "Чи має книга майбутнє?" Бібліотекар Клименко Н.С. розповіла про мету і способи проведення учнівського дослідження, ознайомила з планом реалізації проекту та терміном його виконання. Учні розповідали про історію виникнення книги, роль книги під час Великої Вітчизняної війни, про найбільші бібліотеки світу та видатних бібліотекарів , про сучасні електронні книги.
Учнями було проведено опитування серед однолітків про роль книги у їх житті та про перспективи книги у наш час. Результати опитування вони представили у вигляді діаграм.
На семінарі розглядалося питання ведення документації щодо замовлення та обліку підручників. Методист РМК Олексенко Н.Р. наголосила присутнім про необхідність ... Читати далі »
Переглядів: 691 | Додав: kamrmk | Дата: 27.01.2012 | Коментарі (0)