Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 22 » Семінар - практикум учителів математики
09:16
Семінар - практикум учителів математики
17 жовтня відбувся семінар-практикум учителів математики з теми «Урок - основна форма організації навчально-виховного процесу». На заході були присутні 14 педагогів району.
Семінар відкрила методист РМК Олексенко Н.Р., яка наголосила на тому, що досягти високого рівня ефективності уроку можна лише за рахунок спільної праці як самого учителя, так і учнів. Кожному учителю варто поглянути на свій урок ніби з боку і переосмислити; оцінити його в цілому і кожен компонент окремо; застосувати свої теоретичні знання для осмислення способів, прийомів роботи; осмислити себе як суб'єкта педагогічної діяльності, свою поведінку, слабкі й сильні сторони; виявити та розвинути рефлексивні здібності. Аналіз уроку сприяє підвищенню якості викладання, має велике значення, перш за все, для самопізнання, саморозвитку вчителя.
Учитель-методист Кам’янського еколого-економічного ліцею Гончарик О.Ф. проводила урок алгебри у 9 класі з теми «Побудова графіка функції y=f(x+а), якщо відомо графік функції y=f(x)». Слід відмітити високий рівень проведеного уроку, на якому учитель використала сучасні освітні технології: проблемно-пошуковий метод навчання, застосувала електронний програмний продукт навчального призначення «Майстер функцій 2.0», здійснила перевірку знань учнів за допомогою тестів, провела рефлексію уроку.
Перед педагогами було поставлено завдання спостерігати за проведенням заняття та проаналізувати урок за різними аспектами: на засадах компетентнісно-діяльнісного підходу; з позицій здоров'язбереження; провести структурний та структурно-часовий аналіз; психолого-педагогічний аналіз; аналіз виховної спрямованості уроку; аналіз уроку проблемного типу; аналіз особистісно зорієнтованого уроку.
У роботі семінару взяла участь психолог ліцею Шаблій О.М., яка провела з присутніми тренінг «Організація рефлексивної діяльності».
По закінченню семінару учителі обмінялися думками та поділилися своїми педагогічними знахідками.
Переглядів: 554 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]