Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 16
Міжнародний день шкільних бібліотек був проголошений у 1999 р. за ініціативою ЮНЕСКО. Проголосив це свято президент Міжнародної асоціації шкільних бібліотек доктор Бланш Вуллз.
Мета свята — підкреслити ключову роль шкільних бібліотек у справі навчання та виховання дітей та привернути увагу суспільства до критичного становища, в якому опинилися шкільні бібліотеки сьогодні. Було розроблено спеціальний логотип цього міжнародного дня.
У 2008 р. координатор проекту Рік Малхолланд зробив заяву про перетворення Міжнародного дня шкільних бібліотек у Місячник. Ця зміна збіглася з десятиріччям святкування. З того часу прихильники свята можуть самі обрати в жовтні найбільш зручний для них день, аби відзначити в ... Читати далі »
Переглядів: 486 | Додав: kamrmk | Дата: 16.10.2015 | Коментарі (0)

Формування в учнів здатності практично діяти і творчо застосовувати набуті знання, досвід в різних ситуаціях - це завдання яке стоїть перед педагогом. Учитель організатор освітньої діяльності. Діяльність учнів повинна змінюватись від пасивної до активної, творчої,пошукової. З метою обговорення концепцій сучасної освіти та ролі вчителя у навчально-виховному процесі ми зібралися на практичний семінар у ЗОШ №1 де відвідали урок у 9-А класі на тему: "Групи крові. Переливання крові" (вчитель Ноздренко Л.В.)
Після відвідування уроку обговорили основні компетентності, що націлені на формування особистості. Вміє вчитися той учень, який:
* усвідомлює мету освітньої діяльності
* мотивований до освітньої діяльності
* вміє відібрати потрібні знання
* працює за обгрунтованим планом, який веде до поставленої мети
* вміє здійснювати контроль і самоконтроль
освітньої діяльності
* усвідомдює свою освітню діяльність і прагне її вдосконалити.
... Читати далі »
Переглядів: 460 | Додав: kamrmk | Дата: 16.10.2015 | Коментарі (0)