Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 26 » Розроблення навчальних планів у школі: роз’яснення МОН
11:54
Розроблення навчальних планів у школі: роз’яснення МОН
Робочі навчальні плани на наступний навчальний рік мають розроблятися школами у такій же формі та за тими ж рекомендаціями, як і минулого року. Про це йдеться у листі Міносвіти про структуру 2015/2016 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів, що адресований регіональним департаментам освіти і науки, інститутам післядипломної педагогічної освіти та загальноосвітнім навчальним закладам.
У міністерстві зазначають, що робочі навчальні плани розробляються загальноосвітніми навчальними закладами щорічно на основі типових навчальних планів і затверджуються відповідним органом управління освітою.
Варіант типового навчального плану з вибором мови навчання, з вивченням мови національної меншини, з вивченням двох іноземних мов, з вивченням християнської етики чи етики, з вибором профілю навчання тощо школа обирає самостійно в залежності від типу, спеціалізації, освітніх запитів учнів і їхніх батьків та з урахуванням кадрового та матеріально-технічного забезпечення.
Також у Міністерстві освіти і науки наголошують, що робочі навчальні плани мають розроблятися школами у такій же формі та за тими ж рекомендаціями, як і минулого року (лист МОН України від 11.06.2014 № 1/9-303).
При цьому, частина навчального навантаження з фізичної культури (до 1 години на тиждень) може використовуватися на вивчення окремих навчальних предметів, що забезпечують рухову активність учнів (хореографія, ритміка, плавання тощо), за наявності відповідних умов, педагогічних кадрів та навчальних програм, які мають гриф Міністерства освіти і науки України.
Індивідуальні й експериментальні робочі навчальні плани мають бути затверджені департаментами (управліннями) освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій і до 25 серпня отримати погодження Міністерства освіти і науки України.
Також листом МОН передбачено, що структуру навчального року та строки проведення канікул встановлюватимуть загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з відповідними органами управління освітою. Тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів.
Перелік предметів для проведення державної підсумкової атестації для учнів початкової, основної та старшої школи, форму та терміни її проведення буде затверджено додатково.
Докладніше про складання школами робочих навчальних планів на 2015/2016 навчальний рік див. у листі МОН "Про структуру 2015/2016 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів".
Переглядів: 459 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]