Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 26 » Нові вимоги із заповнення журналу 1-4-х класів
12:00
Нові вимоги із заповнення журналу 1-4-х класів
Міністерством освіти і науки затверджено Інструкцію щодо заповнення класного журналу для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідний наказ вже пройшов процедуру реєстрації у Міністерстві юстиції і набере чинності з 01 вересня 2015 року.
Інструкцією визначені вимоги до заповнення класноо журналу для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, а також визначена його форма.
Вимоги до ведення журналу є обов’язковими для всіх загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форм власності.
Інструкцією передбачено, що записи в журналі вестимуться державною мовою, але допускається, що запис тем уроків і частково домашнього завдання може бути зроблений мовою навчального предмета.
Також визначено, що оцінювання навчальних досягнень учнів має здійснюватися вербально. У 1-му класі – з усіх навчальних предметів; у 2-му класі – протягом І семестру за рішенням педагогічної ради.
У 2-4-му класах оцінювання навчальних досягнень здійснюватиметься із предметів інваріантної складової: «Інформатика», «Музичне мистецтво», «Образотворче мистецтво», інтегрованого курсу «Мистецтво», «Основи здоров’я», «Фізична культура». У 1-4-му класах – з усіх предметів варіативної складової.
Оцінювання навчальних досягнень учнів здійснюється за 12-бальною шкалою і фіксується у журналі у 2-4-му класах із таких навчальних предметів інваріантної складової: «Українська мова», мова і читання національної меншини, «Літературне читання», «Іноземна мова», «Математика», «Природознавство», «Я у світі» та «Трудове навчання».
Також у журналі мають фіксуватися результати оцінювання усних та письмових робіт.
Інструкцією також визначені інші вимоги до заповнення класного журналу для 1-4-х класів.
Переглядів: 497 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]