Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Грудень » 6 » Формування культури здорового способу життя дитини дошкільного віку
15:07
Формування культури здорового способу життя дитини дошкільного віку
6 грудня 2013 року на базі дошкільного навчального закладу №3 «Ізумруд» Кам’янської міської ради, пройшло засідання «Круглого столу» на тему: «Формування культури здорового способу життя дитини дошкільного віку як один із основних напрямків реалізації Базового компоненту дошкільної освіти».
У Базовому компоненті дошкільної освіти у змісті освітньої лінії «Особистість дитини» йдеться про необхідність формування у дитини усвідомленого ставлення до здоров’я як до цінності, його значення для повноцінної життєдіяльності, необхідність оволодіння елементарними знаннями про основні чинники збереження здоров’я.
Одним з головних завдань дошкільного навчального закладу це є створення умов, що гарантують формування і зміцнення здоров'я вихованців, а це реалізовується тільки через спільну роботу всіх дорослих, які оточують дошкільника, відповідний вибір форм, методів та засобів навчання, а також контроль за змінами в стилі життя дитини, створить фундамент культури здорового способу життя (ЗСЖ), що включає в себе позитивну мотивацію і знання, вміння, навички валеологічного змісту. В повній мірі виконання цього завдання на практиці довели учасники навчально-виховного процесу в дошкільному закладі №3 «Ізумруд».
У роботі з дошкільниками педагоги дошкільного закладу широко використовують різноманітні нетрадиційні способи та методи проведення занять валеологічної спрямованості. Це і танцювально-ритмічна гімнастика, і спортивні розваги, і психогімнастика, і «кінозорефлексотерапія», а також загартовуючи процедури групи «Здоров’ячок».
У дитячому саду поступово створюються традиції ЗСЖ – хвилинки здоров'я на заняттях, дні здоров'я в ДНЗ, сімейні клуби.
Важливо пам’ятати те, що формування культури ЗСЖ необхідно щоб проходило протягом всього часу перебування дитини в ДНЗ.

Переглядів: 602 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]