Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 2 » Зустріч за круглим столом
09:54
Зустріч за круглим столом
27 лютого шість молодих педагогів природничо-математичного напрямку зібралися на чергове засідання «Школи молодого вчителя», яке на цей раз відбулося у стінах Кам’янського еколого-економічного ліцею.
Спочатку молоді колеги відвідали інтегрований урок хімії та математики у 9 класі «Розв’язування розрахункових задач», який провели вчителі вищої категорії Мельник І.В. та Ходоровська С.І. На уроці вивчалися різні способи розв’язування задач на суміші. Вчителі продемонстрували сучасні методи ведення уроку: поєднання індивідуальної та фронтальної видів робіт; практична робота, тощо. Кожен етап уроку був вмотивований, завдання, яки ставились перед учнями – посильні. Під час уроку доцільно використовувався комп’ютер: для проведення тестування, для демонстрації способів розв’язування задач, на етапі актуалізації опорних знань.
Урок алгебри, проведений вчителем вищої категорії Чумаченко В.С. у 10 класі, мав на меті узагальнити знання учнів з теми «Розв’язування тригонометричних рівнянь». Молоді вчителі мали змогу побачити правильно сконструйований урок, на якому чітко дотримано усі етапи. Завдання підбиралися від простого до складного, вдало поєднувалася індивідуальна робота, робота у парах і групах. Під час проведення уроку використовувалася комп’ютерна техніка. Цікавими були завдання типу «Знайди помилку…», «Склади план розв’язку завдання».
По закінченню уроків у молодих учителів була можливість вільно поспілкуватися із досвідченими колегами, отримати консультацію по методиці викладання певних тем, по організації навчальної діяльності педагога і школяра на уроці.
Подібні зустрічі є корисними як для учителів, що починають свою педагогічну діяльність, так і для «корифеїв» педагогічної праці і будуть відбуватися надалі.
Переглядів: 612 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]