Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Квітень » 5 » У ЧЕРКАСАХ ВІДБУВСЯ ОБЛАСНИЙ ЗЛІТ УЧНІВСЬКИХ ЛІСНИЦТВ
15:11
У ЧЕРКАСАХ ВІДБУВСЯ ОБЛАСНИЙ ЗЛІТ УЧНІВСЬКИХ ЛІСНИЦТВ

 31.03.2017 у Черкасах відбувся 11-й обласний Зліт учнівських лісництв. Участь у заході, який традиційно відбувся на базі Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради, взяла Тимошівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів ім. Кароля Шимановського на базі якої 5 – й рік поспіль функціонує учнівське лісництво «Діброва». Всього в зльоті взяли участь 12 команд Черкащини.

Відкривав Зліт начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко, який привітав юних природолюбів та побажав кожній команді достойно представити свої досягнення.

«Я переконаний, що в шкільних лісництвах навчаються учні, які по-справжньому люблять свій край, природу, ліс. Є така позитивна тенденція – більшість дітей, що навчаються у шкільних лісництвах, згодом пов’язують своє професійне життя з лісівничою, природоохоронною, екологічною діяльністю. І так має бути й надалі. Ми з великим зацікавленням будемо спостерігати за вашими досягненнями, лісівничими здобутками, які ви презентуватимете. Впевнений, що боротьба за гран-прі буде нелегкою, але цікавою. Тому як школярам, так і їхнім наставникам бажаю успіхів! І нехай переможе найсильніша команда, яка представлятиме область на цьогорічному Всеукраїнському зльоті!», – зазначив Олександр Дзюбенко.

Від управління освіти і науки Черкаської ОДА привітала учасників Зльоту Тетяна Шевченко, заступник начальника відділу спеціальної, позашкільної освіти та виховної роботи. Вона подякувала усім, хто працює над таким важливим напрямком, як формування у школярів екологічної культури.

Протягом роботи Зльоту юні лісівники демонстрували виставки-презентації лісівничих досягнень, захищали науково-дослідницькі роботи команд у галузі лісового господарства.

Призерами Зльоту журі визнало три команди юних лісівників. Третє місце посіла команда «Богданівець» Чигиринського НВК №3 (Чигиринський лісгосп). Друге місце віддали команді «Віддані серця» Геронимівської ЗОШ (Черкаський лісгосп). Першу сходинку посіла команда «Ельфи» Коробівського НВК (Золотоніський лісгосп).

А гран-прі виборола команда «Діброва» Тимошівської ЗОШ ім. Кароля Шимановського (Кам`янський лісгосп). Це означає, що саме ми будемо представляти Черкащину на Всеукраїнському зльоті шкільних лісництв, що відбудеться у вересні на Житомирщині.

6 квітня 2017 року відбулася всеукраїнська акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» на базі Тимошівського лісництва. В акції взяли участь учні Тимошівського учнівського лісництва, де було посаджено 3,2 тисячі садженців дуба звичайного. По завершення роботи, переможцям 11-го обласного зльоту учнівських лісництв було вручено грошові премії.

Переглядів: 442 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]