Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Березень » 5 » Тарас Шевченко – явище величне
18:17
Тарас Шевченко – явище величне
Щовесни на початку березня ми вшановуємо пам’ять Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Черкащина, славетна прадавня земля, стала тим «райським куточком», де мати привела на світ пророка і генія, Божого посланника і провідника нації Тараса Шевченка.
Пріорітетним завданням навчально-виховного процесу в сучасній школі є всебічний розвиток учнів, зокрема творчих здібностей особистості.
5 березня 2014 року у приміщенні Кам’янського історико-краєзнавчого музею проходило спільне засідання школи молодого вчителя (українська мова та література) та творчої групи вчителів-філологів на тему «Розвиток обдарованості у процесі науково-дослідної діяльності».
Своїми напрацюваннями щодо організації роботи з обдарованими учнями поділилася з присутніми Кунцевич Оксана Іванівна, вчитель української мови ті літератури Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2.
Презентацію «З Україною у серці» представив Голобородий Сергій, учень 11 класу Кам’янського еколого-економічного ліцею.
Вразило присутніх читання напам’ять уривку з поеми Т.Г.Шевченка «Наймичка» у виконанні Покуль Влади, учениці 7 класу Тимошівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Влада гідно представляла район на конкурсі читців творів Т.Шевченка, написаних на Переяславщині «Невмируще Тарасове слово», який проходив 28 лютого у Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав» (у першій віковій категорії (8-12 років) посіла ІІІ місце).
«Шевченко- національний пророк і геній» - тема музейного уроку, який був проведений Соколовою Ганною Петрівною, вчителем української мови та літератури Кам’янського еколого-економічного ліцею з учнями, які є учасниками літературно-музичної літературної студії «Джерельце» та співробітниками Кам’янського історико-краєзнавчого музею.
У рамках заходів, присвячених 200-річчю з дня народження Т.Шевченка, на основі конкурсного відбору учнівських поетичних спроб сформовано збірку «Поетична Кам’янщина». До складу збірки увійшли твори учнів Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, еколого-економічного ліцею, Грушківської, Вербівської, Баландинської, Тимошівської, Телепинської, Ребедайлівської загальноосвітніх шкіл.
Такі заходи – невичерпне джерело пізнання творчості безсмертного Кобзаря
Переглядів: 621 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]