Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 3 » Свято професійної майстерності
12:30
Свято професійної майстерності
Професійна майстерність вчителя – це: результати, які демонструють його учні, авторитет і досвід.
Авторитет. Його завойовують роками – знанням свого предмета, терпінням, витримкою, толерантністю, доброзичливістю… Авторитет – це коли з тобою радяться, коли твоя думка важлива.
Досвід – це те, що не видають разом з дипломом, це те, що не купиш ні за які гроші, його напрацьовують – тяжко, багаторічною працею, шляхом проб і помилок… Так, і досвід у кожного вчителя свій, іноді не дуже вдалий, але це лише привід рухатися вперед. Зазвичай практично кожен вчитель має те, чим можна поділитися з широкою аудиторією колег.
З метою популяризації педагогічного досвіду 2 листопада 2016 року на базі Кам’янської загальноосвітньої школи №1 проведено щорічний конкурс професійної майстерності «Учитель року», в якому взяли участь вчителі початкових класів, біології, музичного мистецтва, інформатики з 11 навчальних закладів району.
В номінації «Початкова освіта» демонстрували свою фахову майстерність вчителі: Захарова Тетяна Василівна (Юрчиська ЗОШ І-ІІ ст.), Голоборода Ірина Миколаївна (Лузанівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Леус Людмила Володимирівна (Кам’янська ЗОШ №1), Покуль Людмила Дмитрівна (Тимошівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Ревенко Марина Іванівна (Грушківська ЗОШ І-ІІІ ст.), Хідченко Тетяна Михайлівна (Михайлівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Чекаль Лідія Михайлівна (Райгородська ЗОШ І-ІІІст).
Номінацію «Біологія» представляли вчителі: Борисенко Алла Михайлівна (Телепинська ЗОШ І-ІІІ ст.), Забой Ольга Олександрівна (Кам’янський еколого-економічний ліцей), Сірченко Тетяна Павлівна (Кам’янська ЗОШ №1), Соколова Валентина Миколаївна (Косарська ЗОШ І-ІІІ ст.).
Мозгова Лариса Володимирівна (Кам’янська ЗОШ №1) взяла участь в конкурсних випробуваннях в номінації «Музичне мистецтво». А номінацію «Інформатика» представляли вчителі Парій Наталія Василівна (Вербівська ЗОШ І-ІІІст) і Острик Анатолій Миколайович (Михайлівська ЗОШ І-ІІІст.)
Учасники підготували відеоролики, завдяки яким відбулось знайомство з конкурсантами, та пройшли конкурсні випробування, які передбачали розв’язання психолого-педагогічних ситуацій з повсякденного шкільного життя.
Визначення переможців районного етапу Конкурсу «Учитель року» відбудеться після перегляду конкурсною комісією матеріалів, що презентують творчу педагогічну діяльність вчителя.
2016 рік Указом Президента України оголошений Роком англійської мови. Протягом цього часу в навчальних закладах району проводились різноманітні заходи: конкурс-змагання «Учень року», влітку працювали мовні табори. І як підсумок цієї роботи, до уваги присутніх були запропоновані виступи кращих учнівських колективів загальноосвітніх навчальних закладів.
Як показує досвід, конкурс «Учитель року» - це прекрасна школа самоаналізу діяльності педагога, певний етап сходження вгору та руху вперед, спілкування з однодумцями, обмін досвідом. Конкурс відкрив нові можливості, великі перспективи. А підготовка до нього спонукала учасників підвищити методичний і фаховий рівень, хоча головним стимулом для професійного самовдосконалення були й залишаються учні — допитливі, наполегливі, розумні.
Тож в майбутньому запрошуємо всіх бажаючих учителів-новаторів до активної участі в цьому нелегкому, але такому значущому для кожного педагога марафоні педагогічних ідей.
Бажаємо учасникам та всім, хто був причетний до його підготовки, невичерпних творчих сил, натхнення, нових професійних висот, здійснення всіх планів і задумів!
Більше фото тут.
Переглядів: 680 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]