Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Лютий » 26 » Сучасний директор школи: хто він?
15:27
Сучасний директор школи: хто він?

20 лютого на базі Телепинської школи відбувся семінар директорів закладів загальної середньої освіти району. Тема семінару-практикуму: «Нова українська школа: новий зміст освіти»
Директори ознайомилися з навчальним закладом та творчими доробками вчителів. Теоретичний модуль проходив у методичному кабінеті закладу,  директор школи Коротич О.І. презентувала школу та ознайомила учасників семінару з роллю  директора закладу загальної середньої освіти в Новій Українській Школі.
Директорам було запропоновано побувати на уроці у 1 класі (учитель Сердюк Т.Ю.) У своєму виступі Тетяна Юріївна зазначила, що центральною фігурою у класі є дитина, вчителі мають надавати учням широкі можливості для вибору, досліджень, заохочувати старанність і персональну відповідальність, сприяти ефективному спілкуванню та виробленню взаємної поваги між дітьми і дорослими. 
Школа має досвід організації інклюзивного навчання. Заступник директора Борисенко А.М. поділилася напрацюваннями з даного питання. 
Завідувач районним методичним кабінетом Воронова О.В. зауважила, що професійна компетентність директора -  один із вагомих чинників успішного здійснення освітніх реформ.
Учні школи вразили присутніх  патріотичним флешмобом,  присвяченим роковинам розстрілу учасників революції Гідності. 
Учасники семінару створили віртуальну модель сучасного директора школи:
- Сучасний лідер – це творча особистість, здатна до змін, готова створювати і впроваджувати інноваційні управлінські технології;
- Сучасний директор – це стратег, який бачить перспективу розвитку свого навчального закладу;
- Сучаний керівник – це лідер організаційних змін, який продукує нові підходи до рішення будь-яких проблем, готовий пройти від майстерності до успіху.

   

 

Переглядів: 598 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]