Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Листопад » 28 » Сучасні тенденції розвитку шкільних бібліотек
22:07
Сучасні тенденції розвитку шкільних бібліотек
28 листопада відбувся районний семінар шкільних бібліотекарів на базі Телепинської загальноосвітньої школи. Роботу семінару розпочала методист РМК Олексенко Н.Р., наголосивши на значущості усвідомлення нової ролі бібліотеки в сучасній школі, вказавши на необхідність модернізації бібліотек та створення на їхній базі сучасних інформаційних центрів.
Шкода Т.М., бібліотекар Телепинської школи, провела бібліотечний урок з учнями 8 класу «Періодичні видання – джерело інформації». Під час проведення заняття учні шукали необхідну інформацію у словниках, вчилися робити опис статті з періодичних видань. Урок супроводжувався виставкою газет і журналів, які передплачує шкільна бібліотека, та мультимедійною презентацією.
У роботі семінару взяла участь шкільний психолог Матюха О.С., яка наголосила що книга може допомогти дитині подолати свої страхи, невпевненість у собі. Саме засобами бібліотерапії можна спробувати вивести дитину із стресової ситуації, в якій вона опинилася.
Олексенко Н.Р. у своєму виступі звернула увагу на необхідність контролю за збереженням фонду навчальної літератури та особисту відповідальність бібліотекарів за подання достовірної інформації як адміністрації свого навчального закладу, так і у районний відділ освіти. Також Наталія Равилівна зупинилася на змінах у документах щодо проведення атестації бібліотечних працівників.
Під час семінару було організовано «круглий стіл», де бібліотекарі поділилися своїми наробками щодо проведення Місячника шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – стратегічний партнер освіти».
Переглядів: 621 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]