Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 27 » Семінар учителів фізики
15:00
Семінар учителів фізики
27 січня на базі Кам’янської ЗОСШ№2 відбувся районний семінар учителів фізики. Тема зустрічі «Компетентісний підхід до вивчення фізики».

Методист РМК Олексенко Н.Р., розпочинаючи роботу семінару, зазначила, що сучасна українська школа потребує оновлення. Від концепції школи - джерела знань варто перейти до концепції дитиноцентризма, де навчання рухає природна цікавість, а життєві навички дитини розвиваються поряд з талантом дитини та її природними здібностями.

Міністр освіти Лілія Гриневич зазначає: «Школа має пильно слідкувати за глобальними тенденціями і змінами, в іншому випадку ми ризикуємо підготувати учнів до світу, якого вже не існує».

На уроці фізики у 8 класі діти разом з учителем Куцупатрою А.М. «відкривали» закон Кулона. Учитель поставила перед учнями проблему: з’ясувати від чого залежить сила взаємодії між двома зарядженими тілами. До розв’язання завдання йшли через повторення теоретичного матеріалу (фронтальна робота, робота у групах і парах), проведення фронтального експерименту, формулювання математичної моделі закону Кулона.

Голова МО Бадиля Л.М. проаналізувала результативність участі наших учнів у районному та обласному етапах олімпіад з фізики та астрономії, та відзначила здобутки бронзових призерів – учня 8 класу Камянської ЗОСШ№2 Логи Станіслава  (вчитель фізики Куцупатра А.М.) та Замогильної Аліни з Косарської ЗОШ (вчитель астрономії Легенька Н.А.)

Олексенко Н.Р. повідомила, що Україна у 2018 році братиме участь у міжнародному дослідженні якості освіти PISA, метою якого є з’ясувати чи володіють 15-річні підлітки компетенціями,  які необхідні  для повноцінного функціонування у суспільстві. Тож перед учителями стоїть задача підготувати себе та учнів до цього важливого заходу. Було проведено тренінгові заняття, на якому педагоги розв’язати тести та самі спробувати скласти компетентісні задачі. 

     
Переглядів: 495 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]