Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Грудень » 12 » Семінар учителів біології та хімії
15:57
Семінар учителів біології та хімії

  6 грудня 2017 року на базі Кам’янської загальноосвітньої школи №1 відбувся семінар учителів хімії та біології на тему: «Упровадження компетентнісного підходу при вивченні природничих дисциплін».
Відкритий урок з теми: «Оцінка продуктів харчування за їх складом» провели учителі Шамрай Т.А. і Сірченко Т.П. Педагоги продемонстрували присутнім методи формування предметних та ключових компетентностей, активізацію пізнавальної діяльності учнів шляхом використання активних методів роботи та засобів ІКТ. 
Під час уроку вчителі використовували on-line сервіси Kahoot та LearningApps, що дозволило оптимізувати час на перевірку виконання завдань. Учні відповідали на поставлені у тестах питання за допомогою планшетів та смартфонів, що мають доступ до мережі Інтернет.
Також учні дослідним шляхом визначали хімічний склад запропонованих учителем хімії Шамрай Т.А. продуктів харчування. 
В теоретичній частині семінару були розглянуті питання:
Використання засобів кабінету хімії у навчально-виховному процесі
Наскрізні змістові лінії, як  засіб інтеграції навчального змісту предметів природничого циклу.
Ноздренко Л.В., керівник методичного об’єднання вчителів біології поділилася своїми напрацюванням з використання блог-технологій у навчально-пізнавальній діяльності учнів на уроках та в позаурочний час.
Підводячи підсумки,  методист Воронова О.В. наголосила, що на сучасному етапі розвитку освіти впровадження компетентнісного підходу в навчально-виховному процесі набуває все більшого розповсюдження у процесі загальноосвітньої підготовки школярів. Для педагогів-практиків це має велику цінність як засіб відірватися від „знаннєвої” освіти та перейти до прагматичного, діяльнісного, особистісно-зорієнтованого підходів у навчанні.

   

 

Переглядів: 452 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]