Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 15 » Проведено семінар вчителів природознавства
16:13
Проведено семінар вчителів природознавства
15 листопада на базі Жаботинської загальноосвітньої школи було проведено семінар-практикум вчителів природознавства по темі «Організація діяльнісного підходу при викладанні курсу «Природознавство» на основі нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти».
У роботі семінару взяли участь 14 вчителів-природничників району.
Особливістю нової програми з природознавства є підхід до процесу навчання як діяльності, і насамперед, діяльності учнів. Запровадження діяльнісного підходу означає, що основною складовою роботи учнів стає процес розв’язання завдань, проблем, тобто, освоєння діяльності, особливо нових її видів: дослідницької, пошуково-конструкторської, творчої тощо. Функції учителя в діяльнісній моделі навчання перетворюються на діяльність з управління процесом навчання. Запровадження діяльнісного підходу дозволяє організувати навчання таким чином, що учень почуває себе вільним, може проявляти ініціативу і самостійність, творчо підходити до засвоєння навчального матеріалу. Засновані на подібному підході методи й форми навчання створюють можливості для максимального наближення навчання до потреб і життя учня, не перевантажуючи його.
Саме в такому напрямку був проведений підсумковий урок у 5 класі «Тіла. Речовини та явища» (вчитель першої категорії Бадиля Л.М.).
У обговоренні проблеми семінару активну участь взяли Зайченко Л.О. (Райгородська ЗОШ), Кривенко Л.М. (Радиванівська ЗОШ), Лога Л.В. (Михайлівська ЗОШ). Омельченко І.О. (Кам.янська ЗОШ №2).
Переглядів: 698 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]