Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Квітень » 12 » Проведено І районний фестиваль соціально-психологічних театрів
13:44
Проведено І районний фестиваль соціально-психологічних театрів
11 квітня 2012 року на базі Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 проведено І районний фестиваль соціально-психологічних театрів. Соціально-психологічний театр - явище досить оригінальне й дієве. Він є формою корекційно-розвивальної та просвітницько-профілактичної роботи.
Свої виступи представили соціально-психологічні театри Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 «Сузір’я», «Юніори», «Позитив»; Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 «Імпульс»; Кам’янського еколого-економічного ліцею «Мрія», «Шанс»; Косарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Надія»; Телепинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Крок»; Радиванівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Молоді паростки»; Райгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Штурм».
До глибини душі вразили виступи учасників. Скільки майстерності, винахідливості, а головне щирості в сюжетах, запропонованих для перегляду, що іноді, навіть, на очі наверталися сльози. Актори звернути увагу на внутрішній світ дитини, зачепили ті глибини душі однолітків, куди ми неохоче пускаємо сторонніх.
Театр, як засіб роботи з учнівської молоддю, використовується не в кожному навчальному закладі, але час переконливо доводить, що така робота з підлітками має очевидний позитивний ефект. Оскільки театр несе навантаження на емоційну сферу особистості, то залишається більш глибоке враження і запам’ятовується краще, ніж звичайна інформація профілактичного спрямування.
Проте складність таких вистав полягає у тому, що треба протягом 15 хвилин порушити проблему і показати шляхи її вирішення, при цьому створити такі образи, які запам’ятаються глядачеві і примусять його замислитися.
Цей фестиваль- результат цікавої і творчої роботи керівників театрів, практичних психологів, соціальних педагогів, творчої молоді, що прагне до самовдосконалення та намагається допомогти одноліткам, дорослим у розв’язанні проблем.
По закінченні виступів, журі визначило лауреатів у кожній номінації. Учасники були нагороджені дипломами.
Сподіваємось, що така форма роботи стане щорічною традицією.

Переглядів: 881 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]