Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Жовтень » 11 » Козацькому роду нема переводу
16:07
Козацькому роду нема переводу
В переддень славного свята Покрови Пресвятої Богородиці, свята Українського козацтва в Жаботинській загальноосвітній школі І –ІІІ ступенів відбулось свято посвячення в козачата учнів першого класу. Це свято ввійшло в традицію школи ще з 1991 року, саме відтоді маленьких першокласників приймають в шкільну родину козачат.
До свята готувалася вся шкільна родина. Старшокласники зібрали Козацьку раду, на якій ухвалили рішення про прийняття до шкільного коша маленьких козачат. На свято запросили поважних козаків: крайового отамана Черкаського крайового отаманства Українського козацтва генерал-хорунжого Зайцева Олександра Сергійовича, січового отамана Холодноярської Січі полковника Кужеля Віктора Петровича, отамана дитячо - юнацької молодіжної Січі осавула Чупака Олександра Йосиповича, осавула Холодноярського козацького полку Головка Василя Володимировича, курінного отамана Жаботинського куреня Шульгу Юрія Григоровича.
На святі старші учні розповіли про історію козаччини, провели цікаві змагання. Лунали веселі українські пісні, танці, учні провели «Козацькі забави». В кінці свята маленьким козачатам вручили козацькі грамоти. А потім разом з батьками вони посадили біля школи по кущу калини.
У цей день, 11 жовтня 2013 року, на базі школи відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи «Роль традицій українського козацтва у формуванні патріотизму в учнівської молоді». В рамках семінару були підготовлені 2 відкриті уроки. Урок з історії України у 8 класі на тему: «Виникнення Запорозької Січі» провела вчитель історії, Волошин О.П. На уроці було використано багато форм і методів. Особливо цікавими були історичні відеофрагменти та сценка, розіграна учнями «Як приймали козаків на Січ».
Урок з позакласного читання у 3 класі (вчитель початкових класів Штрик В.Г.), на тему: «Козацькому роду нема переводу», на якому учні не лише читали різними способами, а дізналися багато додаткової інформації про козацтво.
Після уроків та свята присутні обмінялися враженнями та поділилися досвідом роботи з впровадження в виховний процес традицій і звичаїв козацтва.
Переглядів: 744 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]