Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Лютий » 13 » «Комп’ютерна та Інтернет-залежність - актуальні проблеми сучасності».
16:54
«Комп’ютерна та Інтернет-залежність - актуальні проблеми сучасності».

10 лютого 2017 року на базі Кам’янського будинку творчості дітей та юнацтва проведено районний семінар-практикум для практичних психологів та соціальних педагогів дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів «Комп’ютерна та Інтернет-залежність - актуальні проблеми сучасності».

Тема семінару досить актуальна, оскільки комп’ютерна мережа Інтернет стає невід’ємною частиною життя сучасної людини. Інтернет несе в собі великий інформаційний та освітній потенціал, є засобом гармонійного розвитку, але робота у мережі водночас містить і ризики, які слід усвідомлювати кожному, хто працює в Інтернеті або використовує комп’ютер, що має вихід у мережу.

Окремо необхідно виділити проблему дитячої онлайн-безпеки. Щоразу, коли дитина підключається до мережі Інтернет, стикається з низкою небезпек та загроз різного характеру.

Навчити школяра правилам безпечної роботи в Інтернеті - першочергове завдання педагога. Оскільки профілактика комп’ютерної та Інтернет залежностей – один із пріоритетних напрямків роботи спеціалістів психологічної служби - виникає нагальне питання пошуку методів і засобів профілактики та боротьби з даною адикцією.

У ході тренінгового заняття, яке провела соціальний педагог Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Шкворець Л.Д., учасники семінару визначили та проаналізували основні проблеми комп’ютерної та Інтернет-залежності у дітей та учнівської молоді. Обговорили причини появи, симптоми та наслідки даної адикції. Присутніх було ознайомлено із системою вправ, творчих завдань, які доцільно запропонувати школярам, щоб вони з’ясували для себе наявність загроз і засвоїли основні правила роботи в мережі.

Під час проведення семінару були розглянуті і теоретичні питання. Практичний психолог Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 та Кам’янського еколого-економічного ліцею Шаблій О.М. розкрила питання «Інтернет у житті сучасної людини і в освітньому процесі», акцентувавши увагу на наслідках впливу комп’ютера та мережі Інтернет на соціокультурний розвиток учнівської молоді. Соціальний педагог Кам’янського еколого-економічного ліцею Скорик Я.М. розкрив загальні ознаки комп’ютерної залежності у дітей.

Районний практичний психолог Дорошко Л.П. зосередила увагу присутніх на особливостях проведення практичними психологами та соціальними педагогами профілактичної роботи з даного питання.

По закінченню семінару відбувся обмін думками та підведення підсумків роботи. Учасники семінару отримали буклети з інформацією щодо профілактики комп’ютерної, Інтернет-залежності та безпеки в Інтернеті

      

Переглядів: 450 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]