Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Грудень » 18 » Впровадження інноваційних технологій в діяльність заступників директорів з виховної роботи
15:36
Впровадження інноваційних технологій в діяльність заступників директорів з виховної роботи
Відповідно до плану роботи районного методичного кабінету відділу освіти Кам’янської райдержадміністрації 17 грудня 2014 року на базі Ревівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проведено районний семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи на тему «Впровадження інноваційних технологій в діяльність заступників директорів з виховної роботи, класних керівників та умови виховної ефективності щодо організації та проведення шкільних свят, виховних заходів».
На семінарі розглядалися питання:
1. Актуальні питання виховної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах в контексті нових викликів (Морозова В.А., методист РМК).
2. Впровадження програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів» у навчально-виховний процес школи.( Тетьора Н.О., заступнк директора Юрчиської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів).
3. Інноваційні технології патріотичного та військово –патріотичного виховання (Корецька Н.П., заступнк директора з виховної роботи Ревівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів).
4. Дотримання педагогічними працівниками вимог законодавства щодо забезпечення прав дітей від будь-яких форм насильства.(Дорошко Л.П.,
районний практичний психолог).
Заступники директорів шкіл ділилися досвідом виховної роботи та були активними учасниками в роботі та обговоренні матеріалів семінару. Своїми думками з питань волонтерської діяльності педагогів, учнів, батьків; взаємодії сім’ї, навчальних закладів та громадських організацій у вихованні та соціалізації дітей, молоді поділились Лисенко Світлана Петрівна, заступник директора з виховної роботи Лузанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.
На закінчення учасники семінару мали змогу подивитися презентацію проекту «Герої не вмирають».
Методист РМК Морозова В.А. підвела підсумки семінару, наголосивши, що важлива роль у формуванні особистості учнів належить сім’ї. А завданням навчальних закладів є залучення батьків учнів, вихованців до активної участі у навчально-виховному процесі, організації та проведенні позакласних виховних заходів. Батьки мають стати не тільки гостями на заходах, не тільки спостерігачами за здобутками їх дітей, вони мають безпосередньо впливати на формування молодого покоління своїм досвідом та своїм прикладом.
Зусилля педагогів мають бути спрямовані на підтримку ініціативи батьківської громади, взаємодію у розробленні та виконанні рішень щодо виховання дітей та учнівської молоді. Особливу увагу слід приділити педагогізації батьків, ознайомленню їх із сучасними психолого-педагогічними здобутками.
За підсумками розглянутих питань прийнято методичні рекомендації.
Переглядів: 735 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]