Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 28 » Сучасні методики використання історичних джерел у шкільному курсі історії
12:33
Сучасні методики використання історичних джерел у шкільному курсі історії

З метою вдосконалення професійної майстерності, підвищення рівня загальної дидактичної та методичної підготовки педагогів 22 березня 2017 року на базі Кам’янського будинку творчості дітей та юнацтва відбувся районний семінар-практикум для вчителів історії на тему «Сучасні методики використання історичних джерел у шкільному курсі історії».

У ході семінару розглянуто такі питання:

  • аналіз результативності участі учнів у районних та обласних олімпіадах;
  • методика проведення практичних занять на уроках історії;
  • організація роботи з історичними джерелами;

Левенець І.В., вчитель історії Кам’янської загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів, в рамках семінару провела майстер-клас «Методи активації розумової діяльності на уроках історії». Вчителі працювали в групах аналізуючи документи за методом «6 конвертів», досить активно висловлюючи свої думки.

Робота за «круглим столом» «Розробка та проведення практичних робіт з історії» відбувалася у вигляді апробації завдань та доповнювалася коментарями вчителів з досвіду роботи. Найактивнішими були Поліщук М.В., Рибалка М.Д. (Кам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1), Левенець І.В. (Кам’янська загальноосвітня спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів), Волошин О.П. (Жаботинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів), Глагола О.М., Лосєва О.М. (Косарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів).

У підсумку роботи семінару було вироблено рекомендації, щодо покращення роботи методичного об’єднання та активації розумової діяльності учнів на уроках історії.

   

Переглядів: 545 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]