Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Березень » 15 » Школа №1 зустрічала гостей
16:43
Школа №1 зустрічала гостей
«Шляхи формування творчих компетентностей учнів» - тема районного семінару вчителів української мови і літератури, який проходив 15 березня 2013 року на базі Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. Учасники семінару мали змогу ознайомитись з системою роботи шкільного методичного об’єднання вчителів-філологів. На високому методичному рівні були проведені уроки української літератури у 6 класі (Урок позакласного читання за повістю В. Близнеця «Женя і Синько», вчитель Алексєєнко О.Б.) та в 11 класі ( Загальнолюдські цінності в романі Ліни Костенко «Маруся Чурай» вчитель Буряк О.С.). Вчителі вдало поєднали в роботі на уроці використання інноваційних технологій з метою формування творчих компетентностей учнів, звернулись до питання використання фанфіків, як жанру літератури.
Юрченко Н.В., методист відділу освіти, та Потапенко Л.П., учитель української мови і літератури ЗОШ №2, зосередили увагу присутніх на питанні «Формування творчої компетентності школярів через впровадження інноваційних технологій».
У ході роботи семінару вчителі були залучені до участі у занятті з елементами тренінгу «Психологічна підтримка творчості учня», яке провели Дорошко Л.П., районний практичний психолог, та Гудзенко В.І., практичний психолог ЗОШ №1.
15 березня 2013 року на базі Кам’янської загальноосвітньої школи №1 проведено семінари вчителів хімії.
У роботі семінару з хімії на тему: «Формування ключових компетентностей в учнів при вивченні предметів природничо – математичного циклу» взяли участь 18 вчителів загальноосвітніх шкіл району.
Учасники семінару відвідали урок вчителя хімії даної школи Сердюк О.П. на тему: «Магній і Кальцій – представники лужноземельних елементів. Поширеність у природі, фізичні та хімічні властивості». Аналізуючи урок, колеги відмітили, що проведений він на високому науковому та методичному рівні, доцільно використані методи та прийоми навчання.
Досвідом роботи по питанню: «Активізація навчально – пізнавальної діяльності учнів при вивченні предметів природничо – математичного циклу» поділилась вчитель Шамрай Т.А. Нею підготовлені відео матеріали та презентації щодо впровадження методики проведення інтегрованих уроків (хімія – географія, хімія – математика, хімія – фізика)
Під час проведення семінару розглядались питання щодо правил безпеки під час проведення навчально-виховного процесу в кабінетах хімії загальноосвітніх навчальних закладів та про затвердження навчальних програм для загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня.
Щиро дякуємо педагогам та адміністрації школи за ґрунтовну підготовку та проведення семінару.

Переглядів: 844 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]