Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 11 » Якою повинна бути сучасна освіта
09:11
Якою повинна бути сучасна освіта
30 березня 2016 року уперше в місті Черкаси відбулась надзвичайна подія. Проведено (не)конференцію міні-EdCamp Cherkasy. У роботі міні-EdCamp брали участь три представники освітян району: Олексенко Н.Р., методист РМК, Олефіренко Н.М., голова МО вчителів інформатики, Ходоровська С.І., заступник з НВР еколого-економічного ліцею.
Тема (не) конференції «Якою повинна бути сучасна освіта» передбачала такий порядок денний: робота у 2-х паралелях по 6 локацій з виступами експертів протягом 45 хвилин і 2-х учительських паралелей по 20 хвилин у 6 локаціях.
EdCamp як інноваційний формат взаємонавчання та спілкування вчителів поширюється по світу вже протягом п’яти років. Україна стала 24-ою країною, що приєдналася до цього руху. Перша національна (не)конференція EdCamp Ukraine відбулася в Харкові в червні 2015 року. Тепер за підтримки Відділу преси, освіти і культури Посольства США в Україні (не)конференції міні-EdCamp’и крокують по містах і селах України.Черкаси не залишилися осторонь.
Основними принципами EdCamp є:
1. Безкоштовність - учасниці й учасники не платять за вхід на EdCamp. Це дозволяє гарантувати, що різні педагоги –як з великих міст, так і з регіонів – зможуть взяти участь.
2. Незалежність - педагоги мають можливість вільно висловлювати свої думки, не потрапляючи під вплив будь-кого.
3. Вільна ініціатива - будь-хто може прийняти у себе EdCamp – чи то районне управління освіти, окрема школа, громадська організація або неформальна вчительська група.
4. Програма визначається в перший день проведення - програма (не)конференції заздалегідь практично не готується. Уранці першого дня графік і теми спілкування плануються спільно з усіма.
5. Кожний і кожна можуть стати спікерами - якщо ви є учасником EdCamp, то маєте право на виступ.
6. Діє закон «вільної ноги» - учасниці й учасники самі визначають, які сесії відвідати.
Після завершення EdCamp всі відчувають так званий «ефект довгого хвоста» – це виявляється у продовженні дискусій і спільної діяльності.
Переглядів: 571 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]