Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 22 » Актуальні питання викладання предметів природничого циклу
15:02
Актуальні питання викладання предметів природничого циклу
22 квітня на базі Кам’янської ЗОШ №1 відбулося чергове засідання методичного об’єднання учителів природничо-математичного циклу, на якому були присутні 15 осіб із загальноосвітніх закладів району (вчителі фізики та біології). Проблема, яка хвилює природничників – реалізація між предметних зв’язків, була вдало розв’язана під час проведення інтегрованого уроку у 9 класі «Йонізуюча дія радіоактивного випромінювання. Вплив випромінювання на живі організми» (вчитель фізики Бінецька Л.В., біології Ноздренко Л.В.) та уроку у 8 класі «Енергія палива» (вчитель фізики Шишкін О.Г.)
Дев’ятикласники з різних аспектів розглядали проблему впливу радіації на організм людини та шукали шляхи захисту від згубної дії опромінення. Працювали групи екологів, експериментаторів, теоретиків та журналістів. З точки зору біології питання йонізуйочої дії радіоактивного випромінювання розкривали генетики, терапевти, ендокринологи, гомеопати. Корисним та пізнавальним для учнів стало складання меню, що включає продукти, що мають радіопротекторну дію
Восьмикласники під час уроку познайомились з різними видами палива, навчились знаходити ККД нагрівників та обрахували вартість різних видів палива, що є актуальним питанням сьогодення.
Проведені заняття дістали схвальні відгуки від колег.
Переглядів: 495 | Додав: kamrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]