Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 41 42 43 44 45 ... 47 48 »
За підтримки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти компанія «Samsung Electronics Україна» проводить конкурс «Samsung назустріч знанням».
Конкурс проводиться з 3 вересня по 26 листопада 2012 року у два етапи. За результатами першого етапу автори двох найкращих есе отримають індивідуальні призи, а школи, представлені авторами проектів, увійдуть до фіналу конкурсу. На другому етапі (з 13 по 26 листопада 2012 року) дві школи-фіналісти за допомогою обладнання Samsung створюють презентації проектів теми, описані в їхніх есе.
Переможець конкурсу отримає клас майбутнього (1 електронна дошка для класу, 30 ноутбуків для учнів, 1 комп’ютер для вчителя, МФУ Samsung). Клас буде забезпечено Інтернетом. Фіналісти отримають: дві цифрові лабораторії (по 2 камери, 1 телевізору, 2 ноутбуки, 2 планшети в кожній) для шкіл; 10 індивідуальних подарунків за найкращі есе та 2 подарунки фіналістам.
Запрошуємо навчальні заклади до участі у конкурсі.
Есе та заповнену реєстр ... Читати далі »
Переглядів: 759 | Додав: kamrmk | Дата: 27.09.2012 | Коментарі (0)

19 вересня 2012 року у районному Будинку творчості відбулося засідання школи молодого вчителя. З вступним вітальним словом до молодих вчителів звернувся Шамрай О.Г., начальник відділу освіти. Римар Л.Я., завідуюча методичним кабінетом, акцентувала увагу присутніх на формах методичної роботи у системі освіти з педагогами району, а також ознайомила молодих спеціалістів з наказом «Про апробацію Положення про кредитно-модульну систему неперервного підвищення кваліфікації педагогічних працівників Черкаської області».
Цвіркун О.І., голова районної ради профспілки працівників освіти звернув увагу присутніх на соціальний захист молодих учителів. Проведено анкетування молодих вчителів з метою вивчення потреб молодих спеціалістів щодо організації, підготовки та проведення уроку. Методистами РМК надано індивідуальні консультації з питань планування та ведення шкільної документації. З метою адаптації молодих педагогів до шкільного середовища, підвищення мотивації професійної діяльності райо ... Читати далі »
Переглядів: 627 | Додав: kamrmk | Дата: 19.09.2012 | Коментарі (0)

14 вересня в Будинку творчості дітей та юнацтва відбулася районна конференція Ліги старшокласників, на якій були присутні лідери учнівського самоврядування та педагоги-організатори навчальних закладів району. Основними питаннями, які розглядалися на конференції були: робота осередків Ліги старшокласників в першому півріччі 2012 року, участь кожного осередку у інтернет-проекті «Ми - патріоти Черкащини» та підготовка активу Ліги у відзначенні Дня учителя.
У своєму виступі президент Ліги старшокласників Могилка Женя відзначила актив учнівського самоврядування Кам‘янської ЗОШ №1, Кам‘янської ЗОШ №2 та Кам‘янського еколого-економічного ліцею за організацію та проведення розважальних заходів для молодших школярів під час літніх канікул, а також внесла пропозиції щодо оптимізації роботи шкіл в інтернет-проекті «Ми – патріоти Черкащини».
Учасники конференції активно обговорювали пропозицію включити до інтернет-проекту дослідницьку роботу на тему «Талановита молодь мого краю». В р ... Читати далі »
Переглядів: 610 | Додав: kamrmk | Дата: 19.09.2012 | Коментарі (0)

12 вересня проведено районне методичне об’єднання практичних психологів на тему: «Організація роботи практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів у 2012-2013 навчальному році».
На засіданні опрацьовано нормативні документи щодо діяльності працівників психологічної служби у 2012-2013 навчальному році, обговорено основні напрямки роботи практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів та завдання на навчальний рік.
Учасники методичного об’єднання отримали методичні рекомендації щодо діяльності у 2012-2013 навчальному році.

... Читати далі »
Переглядів: 562 | Додав: kamrmk | Дата: 13.09.2012 | Коментарі (0)

2012-2013 навчальний рік для учнів перших класів – особливий!
Першокласники України розпочинають навчання за новими програмами і підручниками. Всі навчально-виховні заклади Кам’янщини стали активними учасниками акції «Дай руку, першокласнику!». Тому прийом першокласників до шкільної родини в цьому рої проводилося особливо. Крім святкової лінійки у кожному селі та місті відбулося свято першокласників у якому взяли участь учні, батьки, вчителі та громадськість.
Учні перших класів задоволені, веселі та усміхнені раділи своєму першому святу в колі однокласників.
... Читати далі »
Переглядів: 662 | Додав: kamrmk | Дата: 06.09.2012 | Коментарі (0)

     30.08.2012 року відбулася районна серпнева конференція працівників освіти, в роботі якої взяли участь Архип’юк В.В., голова районної державної адміністрації, Таран Ю.М., голова районної ради та Савіцька Галина Іванівна, методист ОІПОПП.
    Начальник відділу освіти Шамрай О.Г. підвів підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти району у 2011/2012 навчальному році та завдання на 2012/2013 навчальний рік та впровадження нового змісту освіти.
     У обговоренні доповіді взяли участь:
  1. Гавриленко Олена Станіславівна, методист дошкільного навчального закладу №2 «Зірочка». «Впровадження програми розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт».
  2. Гріпас Галина Григорівна, методист районного методичного кабінету. «Оновлення змісту початкової освіти на основі впр ... Читати далі »
    Переглядів: 618 | Додав: admin | Дата: 30.08.2012 | Коментарі (0)

     29.08.2012 року делегація освітян Кам’янського району взяли участь в обласній серпневій конференції освітян Черкащини.
     З 10.00 до 12.00 члени делегації стали активними учасниками секційних засідань, що були проведені на базі Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17, а о 13.00 розпочалося пленарне засідання.
     В роботі конференції взяли участь Тулуб Сергій Борисович, голова Черкаської обласної державної адміністрації, Герой України та Черняк Валерій Петрович, голова Черкаської обласної ради.
      Розпочала пленарне засідання начальник Головного управління освіти і науки Гаврилюк Галина Миколаївна. У своїй доповіді вона грунтовно зупинилася на питаннях:
- дошкільної освіти, де увага педагогів має спрямовуватися на головні лінії розвитку фізичного, психічного ... Читати далі »
Переглядів: 578 | Додав: admin | Дата: 29.08.2012 | Коментарі (0)

Пропонуємо до використання в роботі Графік проведення засідань предметних секцій та секцій керівників навчальних закладів 27-31 серпня 2012 року. Графік також містить перелік питань, що будуть розглядатися, місце та час проведення.

Переглядів: 686 | Додав: admin | Дата: 24.08.2012 | Коментарі (0)

На виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 25.06.2012 №627 «Стосовно готовності навчальних закладів до впровадження нових стандортів початкової освіти», наказу Головного управління освіти і науки від 25.06.2012 №331 «Про участь у Всеукраїнській акції «Нові стандарти – нова школа» та з метою вивчення стану готовності навчальнх закладів до впровадження нових стандартів початкової освіти та участі у Всеукраїнській акції «Нові стандарти - нова школа» 9 серпня був проведений І-й етап Акції.
Кам’янський район відвідала делегація освітян з Вільшанського району Кіровоградської області у складі начальника відділу освіти, завідуючої районним методичним кабінетом та голови профспілкового комітету працівників освіти. Гості ознайомились із системою роботи відділу освіти, районного методичного кабінету з питань перспективного та річного планування, діючих освітянських програм, освітніх округів, атестації працівників загальноосвітніх закладів району та стану ... Читати далі »
Переглядів: 811 | Додав: kamrmk | Дата: 10.08.2012 | Коментарі (0)

Надворі стоїть спекотне літо, але освітяни району плідно працюють над поліпшенням навчальної бази кабінетів, ремонтують класні кімнати, створюють затишок на шкільних подвір’ях. Учительську та батьківську громаду дуже турбує питання забезпечення школярів підручниками.
У район вже надійшли перші партії книжок для першокласників: Буквар, Математика, Трудове навчання та Образотворче мистецтво.
У минулому навчальному році відчувався брак підручників для учнів 11 класів. Після проведення аналізу потреби у навчальній літературі було зроблено додрук основних підручників та посібників для випускників. Уже отримано підручники відповідних освітніх рівнів навчання з історії України, всесвітньої історії та зарубіжної літератури, художньої культури.
З метою якісного забезпечення навчальною літературою учнів 2-10 класів відділом освіти проводиться перерозподіл фондів між навчальними закладами району, ця робота триватиме протягом липня-серпня.
Переглядів: 587 | Додав: kamrmk | Дата: 25.07.2012 | Коментарі (0)