Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 38 39 40 41 42 ... 47 48 »
На нараді при начальнику відділу освіти завідуюча РМК Римар Л.Я. звітувала про методичну сесію для завідуючих РМК, що вже третій рік поспіль проводиться як інноваційна форма підвищення кваліфікації. Ось і цього року 12 - 16 листопада на базі ЧОІПОПП проведена осіння методична сесія з питання «Науково-методична підтримка інформаційно-освітнього простору регіону».
Заходи, проведені під час сесії, направлені на реалізацію Державного стандарту загальної початкової освіти, Державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій "Сто відсотків” на період до 2015 року, Державної цільової соціальної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року.
Тема методичної сесії обрана не випадково, адже діяльність районних (міських) методичних кабінетів і подальший їх розвиток тісно пов'язаний з інноваційними процесами, що відбуваються в освітній галузі, та ви ... Читати далі »
Переглядів: 748 | Додав: rimar | Дата: 18.11.2012 | Коментарі (0)

Урок у системі особитісно орієнтованого навчання – тема засідання школи молодого вчителя (учителі української мови та літератури, світової літератури). Місце проведення Кам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2. Дата проведення - 16 листопада 2012 року.
Роботу було побудовано за планом:
1.Відвідування уроків.
Урок української літератури у 9-А класі.
І.Котляревський «Наталка Полтавка».Образ Наталки. Роль і функції пісень у п’єсі.( Потапенко Людмила Петрівна)
Урок української літератури у 5-Б класі
Уміння скористатися дарунком долі – це щастя (за казкою І.Липи «Близнята») Романенко Ольга Анатоліївна
2.Опрацювання теоретичних питань
Інтерактивні технології на сучасному етапі розвитку освіти. Юрченко Н. В.методист РМК.
Класифікація уроків. Типи та структура. Дроботенко Л. П. - учитель української мови та літератури Кам’янської ЗОШ ступенів №1
Вимоги до планування і проведення уроку відповідно до вимог особистіс ... Читати далі »
Переглядів: 657 | Додав: kamrmk | Дата: 16.11.2012 | Коментарі (0)

14 листопада на базі Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 відбувся районний семінар - практикум учителів історії, який розпочався екскурсією музеєм «Історії рідного краю та бойової слави».
На високому рівні, змістовні уроки з історії України провели вчителі: Поліщук М.В. в 10 класі на тему: «Проголошення автономії України» та Рибалка М.Д. у 8 класі на тему: «Морські походи козаків. Гетьман П. Конашевич-Сагайдачний. Участь українського козацтва у Хотинській війні». Колеги дали високу оцінку діяльності вчителів.
Головною проблемою, яку піднімали вчителі було: «Використання візуальних джерел та краєзнавчого матеріалу на уроках історії», у обговоренні якої активну участь взяли Погорілий Ю.А. (Тимошівська ЗОШ), Рибалка М.Д. (Кам’янська ЗОШ №1), Ульянич М.М. (Лебедівська ЗОШ), Коваленко І.М. (Райгородська ЗОШ).
Крижановська Л.В. (Ребедайлівська ЗОШ) презентувала роботу: «Тести для поточного та тематичного контролю знань по історії України. 10 клас» зупи ... Читати далі »
Переглядів: 929 | Додав: kamrmk | Дата: 15.11.2012 | Коментарі (0)

14 листопада 2012 року на базі Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 проведено районний семінар заступників директорів з виховної роботи, практичних психологів та соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів району на тему: «Сучасні тенденції школи, орієнтовані на майбутнє». У ході семінару заступник директора з виховної роботи Клименко Ж.Ю. ознайомила присутніх з сучасними тенденціями роботи психологічної служби школи; практичний психолог школи Гудзенко В.І. розповіла про методи психологічної корекції в зміцненні психологічного клімату в класних колективах. Соціальний педагог школи Шамрай Т.А. розкрила питання про форми і методи соціально-педагогічного супроводу сім’ї. Методист РМК Воронова О.В. зосередила увагу на формах співпраці колективу школи з батьківською громадськістю.
Учасникам семінару була представлена одна із форм просвітницько-профілактичної та корекційно-розвивальної роботи з учнівською молоддю - виступи шкільних соціально-психологічн ... Читати далі »
Переглядів: 611 | Додав: kamrmk | Дата: 15.11.2012 | Коментарі (0)

10 листопада 2012р. на базі Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 відбулася районна олімпіада з української мови серед учнів початкових класів району.
В олімпіаді взяли участь 50 учасників. Всі учні добре справилися з олімпіадними завданнями. Приємно відмітити, що кожен з учасників виконав правильно більшу половину завдань.
 
Серед учнів 3-х класів переможцями стали:

І місце – Цибенко Ірина (Кам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1, вчитель Марієнко Л.М.);
ІІ місце - Бугаєвський Ярослав (Кам’янська загальноосвітня школа №1 І-ІІІ ступенів, вчитель Кравченко Л.В.);
             - Гаврісова Ірина (Кам’янська загальноосвітня школа №1 І- ІІІ ступенів, вчитель Марієнко Л.М.);
             – Вечеринська Юлія (Кам’янська загальноосвітня школа №2 І-ІІІ ступенів вчитель Лога Н.М.); ... Читати далі »
Переглядів: 908 | Додав: kamrmk | Дата: 13.11.2012 | Коментарі (0)

11 листопада на базі Кам’янської школи №1 проводився ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з математики. У випробуваннях взяли участь 83 учні 6-11 класів із 17 навчальних закладів району.
Після тривалого обговорення члени журі визнали переможцями:
серед учнів 6 класів::
Солом’яна Анна, Лебедівська ЗОШ –І місце
Скапець Анна, Кам’янська ЗОШ №1- ІІ місце
Кириченко Євген, Кам’янська ЗОШ №2- ІІІ місце
7 класи:
Белих Роман –ІІ місце, Летучий Денис - ІІІ місце, Кам’янська ЗОШ №1
8 класи:
Юрченко Марина, еколого-економічний ліцей – І місце
Мамедов Богдан - Кам’янська ЗОШ №1 , Погорілий Сергій- еколого-економічний ліцей – ІІ місце
Чередніченко Антон- е ... Читати далі »
Переглядів: 840 | Додав: kamrmk | Дата: 13.11.2012 | Коментарі (0)

У 2012 році конкурс "Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу" проходив майже в усіх навчальних закладах району. Не взяли участі учні Кам’янської №3, Баландинської, Ревівської та Юрчиської загальноосвітніх шкіл. Решта закладів провели конкурс на високому організаційному рівні.
Всього в конкурсі взяло участь 366 учні 4-5 класів з 13 шкіл. Найактивнішу участь у конкурсі взяли учні Кам’янських №1, 2, Жаботинської, Михайлівської, Телепинської загальноосвітніх шкіл.
В рамках конкурсу у бібліотеках відбулись виставки-презентації сучасної дитячої літератури, бібліотечні уроки та різноманітні виховні заходи, спрямовані на підвищення читацького попиту учнів.
Дитячі відгуки свідчать що, запропоновані видавництвом «Грані - Т» для рецензування, твори сучасної дитячої прози не залишили їх байдужими, спонукали замислитись над важливими проблемами однолітків, допомогли знайти відповіді на свої запитання.
До найяскравіших та самих цікавих епізодів книг багато учасників конк ... Читати далі »
Переглядів: 591 | Додав: kamrmk | Дата: 12.11.2012 | Коментарі (0)

Дошкільний навчальний заклад № 4 «Сонечко» м. Кам’янки 9 листопада відмітив 50-річний ювілей з дня заснування. Він являється найстарішим дитячим закладом району. Ось уже минуло пів сторіччя, а в стінах дитячого садочку, так як і п’ятдесят років тому, лунає веселий дитячий гомін та сміх.
Вихователі завзято працюють, даруючи дітям тепло і любов. Вони творчо та креативно відносяться до своєї праці, намагаються зацікавити дітей.
На свято в дошкільний заклад завітало багато гостей з чудовими та корисними подарунками, яким діти подарували чудове свято та море позитивних емоцій.
... Читати далі »
Переглядів: 619 | Додав: kamrmk | Дата: 09.11.2012 | Коментарі (0)

Нещодавно на базі Райгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів було проведено засідання районного методичного об’єднання вчителів початкових класів по проблемі
« Шляхи формування компетентностей в учнів початкових класів через нетрадиційні форми та методи навчально – виховної діяльності».
Відкриті уроки вчителів Козінської Н.В. ( 2 клас), Крупської А.М.( 3 клас), Удод І.В. ( 4 клас) були проведені на високому науково-практичному рівні.
Учасники семінару під час обговорення уроків дали високу оцінку реалізації формування компетентностей в учнів початкових класів та на вміння вчителів вдало використовувати сучасні форми та методи навчально – виховної діяльності в своїй роботі..
... Читати далі »
Переглядів: 844 | Додав: kamrmk | Дата: 08.11.2012 | Коментарі (0)

7 листопада на базі Жаботинської загальноосвітньої школи працювали учителі математики району, обговорюючи шляхи підвищення рівня математичної освіти засобами диференціації та індивідуалізації навчання. Вчитель Захарченко О.І. провела урок математики у 5 класі з теми «Розв’язування задач на дії з натуральними числами», на якому вдало використала прийоми індивідуального та диференційованого підходу до учнів, міжпредметні зв’язки. У обговоренні проблеми активну участь взяли Дерев’янко О.М. (Грушківська ЗОШ), Зайцева Л.І. (еколого-економічний ліцей), Онопа О.Ю. (Кам’янська ЗОШ №3), Погоріла С.О. (Тимошівська ЗОШ), Ціперко Н.В. (Лебедівська ЗОШ).
Бердник Надія Петрівна провела урок біології в 11 класі на тему: «Вода, як середовище існування організмів за відношенням до вологості», на якому вдало організувала роботу із формування основних умінь, навичок та інтересів учнів. Колеги дали високу оцінку діяльності вчителя. По теоретичних питаннях семінару виступили вчителі Нечитайло О.В. ( ... Читати далі »
Переглядів: 762 | Додав: kamrmk | Дата: 07.11.2012 | Коментарі (0)