Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 47 48 »
14 грудня 2012 року на базі Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (початкова ланка) проходив семінар вчителів української мови та літератури «Методика формування орфографічних умінь і навичок».
Учасники семінару мали змогу переглянути відеоурок вчительки української мови і літератури Лебедівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Макухи Тетяни Петрівни, «Загальна характеристика частин мови». Урок Тетяни Петрівни побудований методично правильно з дотриманням принципів науковості, проблемності, урахуванням індивідуальних особистостей учнів, згідно вимог зовнішнього організації уроку.
У ході роботи семінару учасники мали можливість розглянути такі питання:
- методика формування орфографічних умінь і навичок;
- засоби підвищення зацікавленості у вивченні української мови. Елементи гри на уроках;
- використання ІКТ як засобу формування орфографічних навичок;
- робота з творчо обдарованими дітьми у напрямку формування орфографічних ... Читати далі »
Переглядів: 603 | Додав: kamrmk | Дата: 17.12.2012 | Коментарі (0)

12 грудня 2012 року відділом освіти спільно з будинком творчості проведено семінар педагогів - організаторів з питань роботи шкільних дитячих організацій до організації та проведення новорічних свят, який відбувся на базі на базі Ревівської загальноосвітньої школи. У семінарі взяли участь методисти будинку творчості, педагоги-організатори зі шкіл району.
Кіян Н.К. в.о. спеціаліста з охорони дитинства звернула увагу на важливість питань захисту прав неповнолітніх та наголосила на виконанні завдань щодо виконання загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року, запросила учасників семінару до співпраці та конструктивного діалогу і обгово ... Читати далі »
Переглядів: 1083 | Додав: kamrmk | Дата: 13.12.2012 | Коментарі (0)

Питання підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти турбує учительську громаду району. Обговорити це питання і спільно виробити шляхи вирішення проблеми зібралися учителі фізики 5 грудня на базі Кам’янської загальноосвітньої школи №2.
Учителі Куцупатра А.М. та Антонюк І.М. провели високоефективні уроки у 8 та 7 класах, на яких використали сучасні освітні технології: різнорівневе навчання, проблемно-пошукова діяльність, інформаційно-комунікаційні технології, створення ситуації успіху, які сприяють розвитку пізнавальних здібностей учнів.
Під час проведення круглого столу обговорювалося питання «Формування навичок самостійного набуття знань у процесі дослідницької діяльності учнів на урока ... Читати далі »
Переглядів: 698 | Додав: kamrmk | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

1 грудня 2012 року на базі Черкаського інституту післядипломної освіти педагогічних праівників проходитиме ІІІ (обласний) етап ХІІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. За рішенням журі для участі у ІІІ етапі Конкурсу запрошуються такі учні:
Махно Богдан, учень 5 класу Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1;
Макогін Ольга, учениця 8 класу Лебедівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
Іванченко Вікторія, учениця 9 класу Кам’янського еколого-економічного ліце;
Монзуль Дарина, учениця 11 класу Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.
Бажаємо учасникам творчого натхнення, нових звершень!
Переглядів: 774 | Додав: kamrmk | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Мультимедійні технології – один з перспективних напрямів інформатизації навчального процесу. Вони інтегрують у собі потужні розподілені освітні ресурси, що здатні забезпечити середовище для формування та розвитку ключових компетентностей, до яких в першу чергу відносяться інформаційна й комунікативна.
Не менш важливим є й те, що інтерактивні технології на основі мультимедіа дозволяють розв’язати проблему «провінціоналізму» сільської школи.
Саме ці питання викликали жваве обговорення серед учителів інформатики району, які зібралися 28 листопада на базі Михайлівської школи на семінар «Реалізація міжпредметних зв’язків при вивченні інформатики у загальноосвітній школі».
Учитель Острик А.М. провів відкритий урок у 10 класі по темі «Особливості роботи з графічними об’єктами під час створення комп’ютерних публікацій», де учні продемонстрували своє вміння створювати інформаційний буклет про свій навчальний заклад.
Про те, що засобами інформатики можна підвищити інт ... Читати далі »
Переглядів: 662 | Додав: kamrmk | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Засідання клубу знавців «Що? Де? Коли?» відбулося 28 листопада на базі дошкільного навчального закладу №3 «Ізумруд» м. Кам’янка. Керівник засідання Коваленко О. В. на практиці показала як можна активізувати пізнавальну діяльність дітей через нетрадиційні методи навчання, які були використані в ході засідання клубу.
Розкрила актуальність проблеми пізнавального розвитку дошкільників, а в процесі обговорення даного питання дійшли до висновку, що проблема пізнавального розвитку дошкільників – одна з найактуальніших у теорії психологічної науки та у практиці дошкільних навчальних закладів, оскільки є необхідною умовою формування розумових якостей дошкільників, їх самостійності, ініціативності, допитливості.

... Читати далі »
Переглядів: 692 | Додав: kamrmk | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

23 листопада 2012 року в Баландинській загальноосвітній школі відбулася зустріч вчителів образотворчого мистецтва, які працювали над проблемою семінару: «Роль інтерактивних методів у створенні творчої атмосфери на уроках образотворчого мистецтва». З досвіду роботи виступили Безпала К.А. (Михайлівська ЗОШ), Шкода Т.М. (Телепинська ЗОШ), Рябошапка Л.А. (Тимошівська ЗОШ). На високому методичному рівні пройшов урок образотворчого мистецтва в 6 класі на тему: «Обумовлений і локальний колір. Паперопластика. Виготовлення червоненької квіточки», який провела Величко Ю.М. Активну участь в обговоренні уроку взяли такі вчителі: Волошина Н.П., керівник м/о, Мозгова Л.В., вчитель Косарської ЗОШ.
Відбувся також семінар вчителів трудового навчання на тему «Інформаційні технології в трудовому навчанні».
В роботі семінару взяли участь вчителі трудового навчання шкіл району. Учасники семінару відвідали відкритий урок у 11 класі учителя трудового навчання даної школи – Комірного С.А. Досвід ... Читати далі »
Переглядів: 790 | Додав: kamrmk | Дата: 28.11.2012 | Коментарі (0)

У Кам`янському районі в рамках Всеукраїнського фестивалю «Гармонія руху» з 19 по 23 листопада 2012 року був організований фестивальний тиждень за участю вихованців дошкільних навчальних закладів. Фестиваль був проведений з метою збереження та зміцнення здоров’я дітей дошкільного віку, активізації роботи у фізкультурно-оздоровчому напрямі.
У фестивалі «Гармонія руху» взяли участь 17 дошкільних навчальних закладів району.
Колективи творчо та креативно підійшли до організації та проведення фестивального тижня. Зуміли урізноманітнити дитячу діяльність чудовими рухливими іграми, фізкультхвилинками, які супроводжувалися ритмічною музикою, деякі фізичні вправи проводилися на свіжому повітрі під час прогулянок та туристичних походів.
... Читати далі »
Переглядів: 693 | Додав: kamrmk | Дата: 27.11.2012 | Коментарі (0)

18 листопада відбувся районний етап Всеукраїнської олімпіади з фізики серед учнів 8-11 класів. Змагалися 23 представники із 11 навчальних закладів. Олімпіада проводилась у два тури: теоретичний та експериментальний.
Оцінювало роботи учасників олімпіади журі, до складу якого увійшли кращі вчителі загальноосвітніх навчальних закладів.
Оргкомітет олімпіади з фізики спільно з колективом загальноосвітньої школи № 1, на базі якої проходили змагання, створили необхідні умови для успішної роботи учасників олімпіади та членів журі.
Представляти район на обласному етапі будуть :
Кривохижа Валерій, учень 8 класу Кам’янської ЗОШ №2 (вчитель Куцупатра А.М.)
Лисенко Юлія, учениця 9 класу та Каданова Валерія, учениця 10 класу еколого-економічного ліцею (вчитель Бойко Н.Ю.)
Бажаємо нашим переможцям успіхів у підкоренні олімпійських вершин!
Переглядів: 666 | Додав: kamrmk | Дата: 21.11.2012 | Коментарі (0)

З 12 листопада в дошкільному навчальному закладі № 3 «Ізумруд»
м. Кам`янки проходив «Тиждень державності», який завершився святом «Української мови».
Україна – це ліси й поля,
Україна – це моя земля,
Україна – це моя країна,
Мова наша – солов`їна…
І справді, мова українського народу солов`їна, а солов`їна тому, що милозвучна, оспівана в піснях українським народом, оповита легендами.
Свято було пронизане українськими традиціями. Звучало безліч пісень, віршів, прислів`їв та приказок на українській мові про Україну та її державні символи та народні обереги.
Дуже приємно, що молоде покоління шанує країну, в якій народилося та проживає, знає державні символи та підтримує народні традиції.
... Читати далі »
Переглядів: 1407 | Додав: kamrmk | Дата: 21.11.2012 | Коментарі (0)