Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 26
Міністерством освіти і науки затверджено Інструкцію щодо заповнення класного журналу для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідний наказ вже пройшов процедуру реєстрації у Міністерстві юстиції і набере чинності з 01 вересня 2015 року.
Інструкцією визначені вимоги до заповнення класноо журналу для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, а також визначена його форма.
Вимоги до ведення журналу є обов’язковими для всіх загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форм власності.
Інструкцією передбачено, що записи в журналі вестимуться державною мовою, але допускається, що запис тем уроків і частково домашнього завдання може бути зроблений мовою навчального предмета.
Також визначено, що оцінювання навчальних досягнень учнів має здійснюватися вербально. У 1-му класі – з усіх навчальних предметів; у 2-му класі – протягом І семестру за рішенням педагогічної ради.
У 2-4-му класах оцінювання навчальних досягнень здійснювати ... Читати далі »
Переглядів: 497 | Додав: kamrmk | Дата: 26.05.2015 | Коментарі (0)

Робочі навчальні плани на наступний навчальний рік мають розроблятися школами у такій же формі та за тими ж рекомендаціями, як і минулого року. Про це йдеться у листі Міносвіти про структуру 2015/2016 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів, що адресований регіональним департаментам освіти і науки, інститутам післядипломної педагогічної освіти та загальноосвітнім навчальним закладам.
У міністерстві зазначають, що робочі навчальні плани розробляються загальноосвітніми навчальними закладами щорічно на основі типових навчальних планів і затверджуються відповідним органом управління освітою.
Варіант типового навчального плану з вибором мови навчання, з вивченням мови національної меншини, з вивченням двох іноземних мов, з вивченням християнської етики чи етики, з вибором профілю навчання тощо школа обирає самостійно в залежності від типу, спеціалізації, освітніх запитів учнів і їхніх батьків та з урахуванням кадрового та матеріально-технічного ... Читати далі »
Переглядів: 458 | Додав: kamrmk | Дата: 26.05.2015 | Коментарі (0)

Новий законопроект "Про освіту" впроваджує нову модель здобуття середньої освіти в Україні. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський під час брифінгу, присвяченому реформування освіти.
Зокрема, розроблений проект закону "Про освіту" передбачає здобуття учнями середньої освіти впродовж 12 років, з яких 1-5 класи – це початкова школа, 6-9 класи – базова школа, а 10-12 класи – профільна старша школа. Рамковий Закон "Про освіту" над яким працювало Міністерство освіти і науки, вже найближчими днями буде презентований суспільству.
За словами Полянського, 5-річна початкова школа дозволить скоротити кількість предметів і, відповідно, зменшити навчальне навантаження на дітей. Окрім того, після 5 класу школярі легше адаптуватимуться до переходу на навчання з багатьма вчителями.
Для навчання у старшій школі учні обиратимуть або професійний профіль, або академічний. Також буде значно скорочено кількість навчальних предметів. Передбачається, що особли ... Читати далі »
Переглядів: 484 | Додав: kamrmk | Дата: 26.05.2015 | Коментарі (0)