Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 15
15 листопада на базі Жаботинської загальноосвітньої школи було проведено семінар-практикум вчителів природознавства по темі «Організація діяльнісного підходу при викладанні курсу «Природознавство» на основі нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти».
У роботі семінару взяли участь 14 вчителів-природничників району.
Особливістю нової програми з природознавства є підхід до процесу навчання як діяльності, і насамперед, діяльності учнів. Запровадження діяльнісного підходу означає, що основною складовою роботи учнів стає процес розв’язання завдань, проблем, тобто, освоєння діяльності, особливо нових її видів: дослідницької, пошуково-конструкторської, творчої тощо. Функції учителя в діяльнісній моделі навчання перетворюються на діяльність з управління процесом навчання. Запровадження діяльнісного підходу дозволяє організувати навчання таким чином, що учень почуває себе вільним, може проявляти ініціативу і самостійність, творчо підходити до засвоєнн ... Читати далі »
Переглядів: 698 | Додав: kamrmk | Дата: 15.11.2013 | Коментарі (0)

«Шляхи вдосконалення педагогічної майстерності вчителя в системі особистісно орієнтованого навчання»- тема семінару вчителів української мови і літератури, який було проведено 15 листопада 2013 року на базі Жаботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.
Бердник Оксана Іванівна, Капшук Ірина Андріївна, учителі української мови і літератури Жаботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, представили свої «Педагогічні знахідки» у формі презентації педагогічної діяльності, перегляду фрагментів відеоуроків української мови і літератури у 7 та 5 класах, самоаналізу представленого відеоматеріалу.
У ході роботи семінару були розглянуті теоретичні питання. Буряк О.С. – голова РМО вчителів української мови і літератури зосередила увагу присутніх на можливості удосконалення змісту і структури уроків української мови на основі інноваційних методів навчання. Юрченко Н. В. - методист РМК вказала, що одним із шляхів підвищення педагогічної майстерності вчителя у системі особи ... Читати далі »
Переглядів: 1055 | Додав: kamrmk | Дата: 15.11.2013 | Коментарі (0)

13 листопада 2013 року на базі Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 проходило засідання Школи молодого вчителя для вчителів філологічного профілю. Усі запропоновані види діяльності були підпорядковані темі засідання «Шляхи формування творчих компетентностей учнів». Керівник Школи молодого вчителя, Романенко Ольга Анатоліївна, учитель української мови і літератури Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, та Юрченко Наталія Вікторівна, методист РМК, зосередили увагу колег на питанні спрямування освітнього процесу на формування й розвиток ключових і предметних компетентностей особистості.
Молоді вчителі української мови і літератури, світової літератури загальноосвітніх навчальних закладів району відвідали урок української літератури у 8 класі «Тарас Шевченко. Факти з біографії, причини його арешту, арешт, заслання» (вчитель української мови і літератури Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, вчитель-методист, Нестерчук Діна Яківна). Д ... Читати далі »
Переглядів: 675 | Додав: kamrmk | Дата: 15.11.2013 | Коментарі (0)